Violeta Alexandru (PNL) confirmă concedieri în rândul bugetarilor

Violeta Alexandru a vorbit, luni seara, despre viitoarele creșteri de pensii și alocații, dar și despre scenariul vehiculat în care s-ar tăia salariile bugetarilor în anul 2021. Ministrul a exclus un astfel de plan, dar ia în calcul o evaluare a activității celor din sistem pentru eficientizare.

30 nov. 2020, 22:18
Violeta Alexandru (PNL) confirmă concedieri în rândul bugetarilor

Violeta Alexandru (PNL), întrebată ce efect ar avea decizia CCR referitoare la creșterea alocațiilor pentru copii în economie, a invocat perioada dificilă în care se află lumea întreagă din pricina crizei pandemice.

”Părerea mea este că trebuie să avem încredere în judecata celor care evaluează lucrurile și care văd că în economie nu e ușor. Eu cred că s-a înțeles că PNL a făcut o creștere într-un mod unic față de alte țări în privința pensiilor, noi nu că am promis, chiar am făcut-o, într-un an dificil pentru economie. Vom avea grijă să facem o creștere oportună pentru economie, am încredere că se înțelege tot ceea ce comunicăm în această perioadă, nu că nu ne-am dorit, ci în măsura posibilităților și o vom face și în anii viitori. Contează să crească numărul contractelor de muncă și veniturile pentru a crește pesniile.

Noi, liberalii, am fost cei care am generat în ultimii ani creșteri de alocații și asta s-a văzut în Parlament. Nu PSD, ci PNL a crescut când s-a putut, deci nu se pune problema să nu înțelegem necesitatea creșterii alocațiilor. Vom continua să creștem pe acestă linie și sunt convinsă că CCR va vedea eforturile noastre. Creșterea trebuie să fie făcută în funcție de posibilitățile bugetare, să putem să ne ținem de promisiune, să le putem da”, a declarat Violeta Alexandru la Legile Puterii.

Concedieri la stat. Premierul Orban are veşti proaste pentru bugetari

Referitor la tăierea pensiior speciale, ministrul a specificat faptul că PNL mizează pe principiul contributivității. ”Fac apel la eforturile colegilor mei pentru a promova în Parlament o lege. Noi suntem pentru contributivitate. Un singur principiu este corect în România: să primești o pensie în funcție de cum ai contribuit. De aceea spun că liberalii sunt cei care au dat semnalul de corectitudine în stabilitea pensiilor. Suntem pro eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor. Noi vom lupta, dar noi respectăm deciiile Curții. Am speranța că toate mesajele mele și ale colegilor vor fi înțelese și așteptăm decizia Curții”, a mai spus aceasta la Realitatea PLUS.

Violeta Alexandru (PNL): Înghețări sau tăieri de salarii în 2021

”Eu nu mint, dacă ar exista un asemena scenariu, v-aș spune că se lucrează. Salariile bugetarilor sunt direct dependente de starea economiei și de contribuțiile pe care le aduc la buget. Eu apreciez foarte mult eforturile colegilor mei din minister, care au muncit cot la cot cu mine și au văzut că eu nu i-am evaluat pentru simpatiile față de PSD, pe care și le-au exprimat, ci după muncă. Totul depinde de munca serioasă. Nu se lucrează la niciun scenariu de tăiere a salarilor, dar sunt necesare unele schimbări. E greu de înțeles că cineva se va descurca dacă nu știe să folosească tehnologia, mai ales în aceste timpuri în care trebuie să ne adaptăm rapid. Vom vedea care este evaluarea pe care o vom face în perioada următoare”, a declarat ministrul Muncii – Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru (PNL),  după ce a ajuns la izolare: „Am folosit toate măsurile de protecție”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni, că are o formă ușoară de COVID-19. Chiar și așa, ea îi sfătuiește pe toți românii să fie extrem de atenți și să respecte măsurile de prevenție deoarece „nu e de glumit”. Alexandru a mai spus că ea a respectat toate regulile dar, probabil, a avut o imunitate scăzută, „în sensul că am muncit foarte mult, mi-a fost destul de greu și obositor”.

„Eu mă simt bine. Cel mai greu lucru a fost să rămân în casă, pentru că sunt un om activ, dar am o formă foarte ușoară.

Am folosit toate măsurile de protecție. În ceea ce mă privește, înclin să cred că imunitatea mea nu a fost chiar în cea mai bună formă, în sensul că am muncit foarte mult, mi-a fost destul de greu și obositor. Sunt convinsă că pe fond de oboseală ceva s-a întâmplat, pentru că măsurile de protecție le-am urmat.
Am un singur mesaj: atenție, distanță, mască de protecție. Eu am avut o formă ușoară, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim atenți, pentru că nu e de glumit.

În primele zile m-am simțit chiar foarte bine, după care am avut o ușoară pierdere de gust și de miros. Apoi mi-am revenit. Am avut o formă ușoară, dar le spun tuturor că nu e de glumit și că trebuie să fie foarte foarte atenți”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pentru Realitatea PLUS.

Premierul Ludovic Orban: ”E posibil, pe baza evaluării epidemiologice, să fie ridicate pe un orizont de timp”

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre restricțiile actuale. El a apreciat că multe dintre măsurile anticovid din prezent se vor menține, dar există și posibilitatea ca unele să fie ridicate în cazul în care se va menține un trend descendent în cazul infectărilor cu virusul.

„Cu siguranță, cele mai multe restricții se vor menține. Cu siguranță, vom aplica reglementările în vigoare, atât cele de nivel local, cât și cele de nivel județean, indiferent că e vorba de carantinare, de închiderea restaurantelor la depășirea indicatorului de 3 la mie. Toate vor rămâne în vigoare.

E posibil, unele măsuri naționale, pe baza evaluării epidemiologice se va ajunge la o astfel de concluzie, să fie ridicate pe un orizont de timp. Dar, repet, numai cu condiția menținerii unui trend descendent în ceea ce privește numărul de infectări“, a declarat Ludovic Orban luni.