Violonistul Florin Niculescu, decorat de ambasadorul Franţei la un eveniment susţinut de Apa Nova VIDEO

Violonistul Florin Niculescu a primit titlul de "Cavaler în arte şi litere" din partea ambasadorului Franţei în România. Întreg evenimentul, organizat la Palatul Tinerimea Română din Bucureşti, a fost susţinut de compania Apa Nova.

16 mai 2015, 18:45
Violonistul Florin Niculescu, decorat de ambasadorul Franţei la un eveniment susţinut de Apa Nova VIDEO

Florin Niculescu, unul dintre cei mai apreciaţi violonişti de „gypsy jazz”, a fost decorat cu titlul de „Cavaler în arte şi litere”. Artistul a primit distincţia din partea lui François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Citeşte şi: Apa Nova continuă programele de protejare a lumii Deltei Dunării

„Am un sentiment de linişte şi împlinire artistică, dar mă face în continuare să fiu şi mai înverşunat şi să nu dezamăgesc”, a declarat violonistul Florin Niculescu după ce a fost decorat.

Florin Niculescu este un mare muzician, un violonist uriaş, care crede în arta sa şi s-a dedicat jazz-ului (…) Sunt foarte onorat, dar şi Florin Niculescu, pe care noi îl decorăm şi care face cinste Franţei, este onorat”, a precizat Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti.

Violonistul a primit lăude şi de la directorul Apa Nova pentru contribuţia adusă muzicii.

Există o altă «specie» de muzician, care ştie să improvizeze, un alt gen de muzică, în această specie se află Florin Niculescu”, a adăugat Laurent LALAGÜE, director Apa Nova.

Artistul, care s-a născut într-o familie de lăutari şi care trăieşte la Paris de 25 de ani, este cunoscut pentru tehnica desăvârşită, dar şi pentru sensibilitatea cu care interpretează.

Întreg evenimentul de la Palatul Tinerimea Română a fost sprijinit de compania Apa Nova.