Viorel Cataramă anunţă că se va adresa CCR după ce BEC i-a respins candidatura la Preşedinţie

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul Electoral Central i-a respins candidatura la Preşedinţie şi susţine că nu are nicio suspiciune legată de semnăturile depuse pentru susţinerea candidaturii.

22 sept. 2019, 07:58
Viorel Cataramă anunţă că se va adresa CCR după ce BEC i-a respins candidatura la Preşedinţie

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. „Voi depune contestaţie la CCR şi sunt încrezător că această contestaţie va fi admisă, pentru că decizia BEC este luată cu încălcarea prevederilor legale. Nu am nicio suspiciune (în legătură cu corectitudinea semnăturilor – n.r.). Cei din Partidul Dreapta Liberală au strâns semnăturile”, a declarat Viorel Cataramă la Antena 3.

El consideră că decizia BEC „nu are suport legal”.

Biroul Electoral Central a anunţat sîmbătă că a respins candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Potrivit deciziei BEC, pentru un număr de 94.170 de semnături din cele 230.341 depuse existau elemente de similitudine evidente.

În acelaşi timp, BEC a admis candidaturile Vioricăi Dăncilă şi Theodor Paleologu.

Candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00, iar Biroul Electoral Central decide asupra admiterii sau respingerii acestora până cel târziu în 24 septembrie la ora 24.00. Deciziile BEC pot fi contestate, iar până în 26 septembrie sunt soluţionate contestaţiile.

În 27 septembrie, candidaturile rămân definitive.