Viorel Cataramă, prima reacţie: „Eu nu cred că acel dosar e legal”. IMAGINI cu miliardarul în focarul de la Bărbuleşti

Omul de afaceri Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus să se infecteze voluntar cu noul coronavirus în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa.

08 mai 2020, 12:36

„Eu nu cred că acel dosar e legal. Acum e o modă să se deschidă dosare penale. (…) Prevenția înseamnă altceva. Mor mai mulți oameni decât de cornonavirus că nu au acces la sănătate. Dacă am merge pe varianta asta ar trebui să anulăm circulația mașinilor pentru că în România se moare mult în accidente de mașină”, a declarat Viorel Cataramă la România TV.

DOSAR PENAL deschis după ce Viorel Cataramă s-a dus în Ialomiţa să se infecteze voluntar cu coronavirus

„Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez cu coronavirus, să demonstrez că nu pățesc nimic, distrugem țara degeaba!”, a spus Cataramă, acum câteva zile.

„Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a mai spus Viorel Cataramă,

Afaceristul a bătut la porțile unor localnici, s-a îmbrățisat cu acești oameni, a dat mâna, totul pentru a se infecta cu coronavirus. Omul de afaceri vrea să demonstreze că românii, „injectați de frică”, au acceptat pierderea unor drepturi fundamentale, dar și căderea economiei. Cataramă susține imunizarea de grup, practicată și în alte state.

„Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare a drepturilor şi libertăţilor oamenilor şi de falimentare a economiei sunt greşite”, a zis Viorel Cataramă.

Parchetul Ialomiţa a anunţat oficial deschidrea unui dosar penal. „Constituire dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”

Foto: adevarul.ro


loading...