VIOREL HREBENCIUC le-a promis PRINŢULUI PAUL şi PRINŢESEI LIA intervenţii pentru obţinerea unor imobile

Viorel Hrebenciuc le-a promis, alături de alte persoane, prinţului Paul şi prinţesei Lia că va interveni pe lângă autorităţi pentru ca aceştia să obţină mai multe terenuri şi clădiri, în schimbul unor foloase materiale, se arată într-un document al DNA, citat de hotnews.ro.

19 oct. 2014, 18:31
VIOREL HREBENCIUC le-a promis PRINŢULUI PAUL şi PRINŢESEI LIA intervenţii pentru obţinerea unor imobile

Viorel Hrebenciuc este pus sub urmărire penală în Dosarul retrocedărilor ilegale, iar procurorii cere arestarea preventivă a deputatului PSD.

Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc, cu atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc)”, se arata intr-un document al anchetatorilor, potrivit sursei citate.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia, INTERVENŢII la un ministru pentru a obţine mii de hectare de pădure

Incepand cu anul 2013 si pana in prezent, folosindu-se de influenta politica a lui Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu, Sorin Iacob si Ioan Adam actioneaza in mod coordonat pentru a facilita dobandirea in mod injust de proprietati imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedari de imobile) de catre diferite persoane, printre care Paltin Gheorghe Sturdza si Paul Lambrino, se arata in documentul citat.

Conform unor surse judiciare, Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, „au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion”. Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava.

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, miercuri seara, in dosarul retrocedarilor, nefiind pusi sub urmarire. Alina Carmen Ciocoiu este urmarita penal in dosar.

DNA cere AVIZ pentru ARESTAREA PREVENTIVĂ a deputaţilor VIOREL HREBENCIUC şi IOAN ADAM

Iosif Kadas si Dan Bengescu sunt arestati preventiv, iar Sorin Iacob si Jenica Poenaru sunt arestati la domiciliu.

Pe de alta parte, in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, DNA cere aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea lor.