Viorel şi Andrei Hrebenciuc şi-au RECUNOSCUT faptele, în Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Publicat: Luni, 12 Octombrie 2015 10:26 // Actualizat: Luni, 12 Octombrie 2015 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate, luni, un nou termen în procesul în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc este judecat alături de fiul său, Andrei Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

 

UPDATE 11.10 Viorel și Andrei Hrebenciuc au recunoscut, în fața judecătorilor, faptele de care i-au acuzat procurorii anticorupție. Cei doi vor să li se reducă din pedepse. 

Viorel și Andrei Hrebenciuc s-au prezentat, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde sunt audiaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

La acest termen, inculpații ar urma să anunțe dacă recunosc sau nu faptele pentru care au fost trimişi în judecată.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni), iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălarea banilor.

De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 oct 10:45
...este judecat alături de fiul său, Andrei Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.   Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
12 oct 10:44
...este judecat alături de fiul său, Andrei Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.   Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7619
RON
22 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H