Viorel Ştefan, demisie din guvern. Fostul vicepremier devine membru al Curţii de Conturi Europene

Publicat: Marţi, 25 Iunie 2019 19:24 // Actualizat: Marţi, 25 Iunie 2019 19:43 // Sursa: romaniatv.net

Vicepremierul Viorel Ștefan își va încheia mandatul în cadrul Guvernului României, având în vedere că va deveni membru al Curții de Conturi Europene, ca urmare a Deciziei Consiliului Uniunii Europene nr. 9022/2019.

Începând cu 1 iulie 2019, Viorel Ștefan va exercita mandatul de membru al Curții de Conturi Europene, pentru o perioadă de 6 ani, respectiv până la 30 iunie 2025.

Consiliul Uniunii Europene l-a numit în funcţie ca membru la Curtea de Conturi Europeană pe Viorel Ştefan, care îl va înlocui pe George Pufan.

În conformitate cu tratatul, membrii trebuie să îşi exercite îndatoririle în deplină independenţă şi în interesul general al Uniunii Europene.

Consiliul a luat aceste decizii pe baza propunerilor formulate de statele membre din care aceştia provin şi după consultarea Parlamentului European.

Colegiul membrilor, prezidat de Klaus-Heiner Lehne, preşedintele Curţii de Conturi Europene, se va reuni în noua sa componenţă pentru a stabili atribuţiile specifice care vor reveni celor doi noi membri. Ivana Maletic şi Viorel Ştefan vor depune jurământul în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene la o dată ulterioară, se arată în comunicatul instituţiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
curtea de conturi europeana Guvern Viorel Ştefan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H