Viorica Dăncilă a mers cu elicopter plătit de PSD în Moldova. Premierul a anunţat când trimite propunerile la Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Interne Mihai Fifor au ajuns cu elicopterul in Moldova.

16 aug. 2019, 10:19
Viorica Dăncilă a mers cu elicopter plătit de PSD în Moldova. Premierul a anunţat când trimite propunerile la Klaus Iohannis

„Da, este un elicopter angajat de PSD. Vă spun acest lucru în calitate de secretar al PSD. Este un elicopter închiriat din banii PSD”, a spus Fifor. Dăncilă a explicat și ea că  „Am venit de foarte multe ori cu mașina, este prima dată când vin cu elicopterul. Trebuie să ajung în foarte multe județe ale țării. Știu acest lucru, este și motivul pentru care încercăm să dezvoltăm infrastructura din România”.

Viorica Dăncilă anunță când va trimite propunerile de miniștrii către Klaus Iohannis

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a explicat că se va reuni Comitetul Executiv al PSD și cel târziu marți va trimite propunerile pentru noii miniștri președintelui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, aşteptată la Iaşi de protestatari înainte de CExJ al PSD. „Hoţilor, hoţilor”, „La puşcărie cu voi”

”Au expirat cele 45 de zile de interimat ale miniștrilor și se pot prelungi mandatele cu 15 zile. Cel târziu, marți, după o discuție cu colegii din CEX, voi trimite președintelui Klaus Iohannis propunerile pentru miniștrii.

Vom merge pe o remaniere guvernamentală, nu pe o restructurare guvernamentală.”, a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a condamnat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, criticile faţă de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles – Rovana Plumb şi Dan Nica. Ea a spus însă că, dacă cele două propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele. Viorica Dăncilă a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite cele două nominalizări la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă i-a recomandat lui Dacian Cioloş să îşi facă o analiză a propriei activităţi în calitate de comisar european, după ce liderii USR PLUS au criticat propunerile PSD pentru funcţia de comisar european.

Aflată la Iaşi pentru a participa la Comitetul Executiv Judeţean, premierul Dăncilă le-a spus jurnaliştilor că lupta politică nu trebuie externalizată.

„Este greu de comentat acest lucru. Eu cred că domnul Cioloş trebuie să îşi facă o analiză a activităţii dumnealui când a fost comisar european pe Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi să vadă cum a gestionat acest portofoliu şi care au fost beneficiile pentru România. Atunci o să-i răspund şi eu domnului Cioloş şi domnului Barna. Cred că şi aceste lucruri ne fac rău. Dânşii nu au înţeles că lupta trebuie să fie politică aici, în România, şi că nu trebuie să externalizăm această luptă, pentru că acest lucru nu face decât să aducă o imagine negativă pentru România. Dacă, într-adevăr, sunt buni români şi dacă, într-adevăr, vor să avem o imagine bună pe plan extern, să vină pe luptă politică aici în ţară, nu pe posturile de comisar”, le-a răspuns jurnaliştilor premierul Dăncilă.

Prim-ministrul a explicat de ce i-a nominalizat pentru poziţia de comisar european pe Rovana Plumb şi Dan Nica.

Mesaj pentru Tăriceanu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ALDE nu a dat niciun ultimatum PSD și că în Guvern va avea loc o remaniere, nu o restructurare așa cum cer liderii ALDE.

„Eu cred că PSD primește ultimatumuri de la domnul Tăriceanu. Așa a fost interpretat, sunt sigură că nu a spus – o în sensul acesta. Până nu voi avea o discuție în coaliție privind aceste ajustări nu pot veni cu un răspuns. Vom avea aceste discuții și la 1 septembrie voi veni cu soluții.

Eu îmi doresc ca această coaliție să reziste până la alegerile parlamentare pentru că împreună am venit cu un program de măsuri și avem obligația să îl ducem până la capăt. Pentru asta guvernarea trebuie să continue. Dacă o moțiune de cenzură va trece sau votul de la alegeri va decide altceva, atunci este un alt lucru”, a declarat Dăncilă.