Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră despre candidatul României pentru postul de comisar european

Publicat: Marţi, 01 Octombrie 2019 13:00 // Actualizat: Marţi, 01 Octombrie 2019 15:39 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă nu merge la Cotroceni, unde a fost invitată de preşedintele Klaus Iohannis pentru consultări în privinţa noii propuneri de comisar european din partea României. Ea a anunţat că PSD va decide marţi în Comitetul Executiv Naţional cine va fi noua propunere pentru postul de comisar european. Viorica Dăncilă, liderul PSD, spune că nu este obligatoriu ca România să propună o femeie şi că Mihai Fifor „ar fi un candidat potrivit”.

Foto: facebook.com

"Nu o să mă întâlnesc mâine cu domnul preşedinte. Aştept ca domnul preşedinte să respecte în primul rând Constituţia, să numească cei trei miniştri interimari. Pentru că a spus că de îndată, tot de îndată mă voi prezenta şi eu la Cotroceni, acelaşi de îndată pe care l-a avut în vedere domnul preşedinte", a explicat premierul.

PSD va decide marţi în Comitetul Executiv Naţional cine va fi noua propunere pentru postul de comisar european. Viorica Dăncilă, liderul PSD, spune că nu este obligatoriu ca România să propună o femeie.

"Vom avea o discuţie, trebuie să ne uităm şi la portofoliu, să ne uităm şi la susţinerea colegilor, vorbim de Transporturi şi mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important, vedem ce vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv de astăzi. (...) Sigur, Mihai Fifor este un candidat potrivit. Pot fi şi alţi candidaţi. Astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Ea şi-ar dori să fie propusă o femeie, dar spune că nu există o obligaţie a României în acest sens.

„Mi-aş dori să fie o femeie, pentru că doamna preşedinte a Comisiei Europene a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbaţi şi comisarii femeri, ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligaţie”, a mai spus Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi. 

Citeşte şi: Rovana Plumb: Am fost scoasă din cursă de standarde duble şi de jocuri politice

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 oct 15:57
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Asteapta mult si bine dela Dl ghinion.Trebuia demult dat jos din scaunul prezidential cind a incalcat Sf Constitutie pentru noi nu pentru el .Astazi regretati banuiesc ,dar.....
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H