Viorica Dăncilă anunţă măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante

Publicat: Joi, 08 August 2019 17:14 // Actualizat: Joi, 08 August 2019 17:14 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul aprobă joi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante, măsuri precum decontarea tratamentelor în străinătate sau în clinici private pentru pacienţii cu afecţiuni grave.

„Vom completa legislaţia, pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România", a afirmat Viorica Dăncilă joi, în debutul şedinţei executivului.

Aceasta a anunţat noi măsuri legislative pentru asigurarea unui acces mai bun la servicii sanitare pentru pacienţii cu autism.

Totodată, şefa Executivului a precizat că autorităţile au prelungit suspendarea achitării taxei clawback pentru medicamentele pe bază de sânge şi plasmă umană.

„Prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei clawback pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa pe piaţă a unor medicamente care nu au alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave" a spus prim-ministrul.

Citeşte şi: Guvernul discută în şedinţa de joi proiectul de lege privind căutarea persoanelor dispărute

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
medicamente compensate Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
19 Jan
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H