Viorica Dăncilă, avertisment către Monica Macovei: Nu vă mai faceţi ţara de râs în lume

Insistenta cu care Monica Macovei si alti colegi de-ai sai din grupul popular raspandesc minciuni despre Romania are un profund efect negativ nu asupra guvernului, ci asupra tarii noastre si imaginii sale in Europa si in lume, considera Viorica Dancila, lidera eurodeputatilor romani din grupul socialist.

23 iun. 2015, 15:13
Viorica Dăncilă, avertisment către Monica Macovei: Nu vă mai faceţi ţara de râs în lume

Aceasta avertizeaza ca, in cadrul dezbaterii despre Romania din comisia LIBE, care va avea loc joi, dezinformarile si neadevarurile pe care Macovei si colegii sai se pregatesc sa le lanseze vor face rau inclusiv romanilor care traiesc si muncesc in afara tarii:

„Doamna Macovei se erijeaza adesea in aparatoarea romanilor din diaspora. Dar in acelasi timp nu se sfieste sa spuna minciuni despre Romania, sa ne prezinte tara in termenii cei mai duri si incorecti in fata strainilor. Nu stiu daca realizeaza ca in acest fel contribuie major exact la distrugerea prestigiului Romaniei in lume. Insultand Romania pe unde poate, doamna Macovei nu e cu nimic mai prejos decat Nigel Farage sau extremistii italieni de la Liga Nordului – cu totii exceleaza in a emite enormitati si falsuri despre tara noastra, cu un singur scop: auto-promovarea; ceilalti au macar ‚scuza’ ca nu sunt romani”, considera Viorica Dancila.

Eurodeputata, care este vicepresedinta a comisiei de Agricultura din Parlamentul European, o avertizeaza pe Monica Macovei sa se abtina de la defaimarea Romaniei si sa se comporte responsabil in discutiile despre tara pe care o reprezinta la Parlamentul European – inclusiv in dezbaterea din comisia LIBE:

„Va plangeti ca nu vin suficienti investitori in Romania, dar in acelasi timp faceti tot ce puteti ca sa-i speriati si sa-i tineti la distanta, cu povesti de groaza inventate despre tara pe care ar trebui s-o sustineti din toate puterile. Nu va mai faceti tara de ras!”