Viorica Dăncilă, către opoziţie: Vorbiţi de moţiune de cenzură, dar nu vă puneţi semnătura că nu veţi tăia veniturile românilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la sediul PSD, privitor la pactul pentru bunăstare pe care l-a propus partidelor, că este îngrijorătoare atitudinea liderilor politici din ultimele zile. Premierul a făcut din nou nou apel pentru semnarea pactului.

16 sept. 2019, 16:08
Viorica Dăncilă, către opoziţie: Vorbiţi de moţiune de cenzură, dar nu vă puneţi semnătura că nu veţi tăia veniturile românilor

„Nu am crezut că va fi atât de greu să vă puneţi semnătura pe un text de bun simţ, nu am crezut că un gest firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la guvernare vă va pune atât de tare în dificultate. Aţi venit o dată şi aţi depus moţiune de cenzură şi aţi eşuat pentru că nu aţi avut niciun proiect. (…) Acum vorbiţi de o nouă moţiune, în condiţiile în care nu puteţi nici măcar să vă puneţi semnătura că nu veţi tăia veniturile românilor”, a declarat luni premierul Dăncilă.

Ea a salutat decizia grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor de a semna acest pact.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, vineri seară, că propune partidelor parlamentare „Pactul naţional pentru bunăstarea românilor”, afirmând că doreşte ca „oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile”.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PSD a citit textul pactului pe care social-democraţii îl propun şi a precizat că aşteaptă ca documentul să fie semnat de cât mai multe partide.

Liderii mai multor partide au respins pactul propus de Viorica Dăncilă, afirmând că este o acţiune de campanie.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat, însă, că va propune colegilor să semneze şi să susţină Pactul Naţional propus de Viorica Dăncilă şi că ia în serios propunerea, deşi documentul apare ca fiind trimis de „Liviu Dragnea – Cabinet Preşedinte”.