Viorica Dăncilă, cazată la hotelul lui Donald Trump în SUA

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii! Premierul a plecat pe 23 martie și se va întoarce în cursul zilei de marți, după ce a participat la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

25 mart. 2019, 22:41
Viorica Dăncilă, cazată la hotelul lui Donald Trump în SUA

În SUA, la Washinghton, Dăncilă s-a cazat chiar la hotelul președintelui Donald Trump. Presa din SUA titrează că Dăncilă este Ea este primul lider al unui guvern care a rezervat o cameră la acest stabiliment în ultimul an. Conform postului public de radio din New York, o astfel de închiriere a unei camere de hotel de către un politician care deține o funcție importantă într-un stat străin ar putea încălca prevederile constituționale anti-corupție, care interzice președintelui să accepte cadouri sau recompense din partea guvernelor străine.

Potrivit presei americane, Dăncilă a fost văzută în holul hotelului în noaptea de vineri, când era înconjurată de un grup de circa opt persoane în timp ce pleca din restaurantul stabilimentului. Ziariștii titrează că, ulterior, premierul s-a deplasat apoi spre unul dintre lifturile ce pot fi accesate doar cu cardurilor de intrare deținute de clienții hotelului. Apoi, ea a fost văzută din nou duminică, intrând în lift puțin după 6 pm.

Jurnaliștii americani scriu că nu se știe câte camere a rezervat delegația din România, ce preț a fost plătit sau cine a plătit. Ambasada României la Washington nu a răspuns la apelurile telefonice sau e-mailurile trimise de jurnaliști. Conform surse citate, anul trecut, Consulatul României din Chicago și-a ținut sărbătoarea națională la hotelul Trump din orașul respectiv.

Ultimul lider străin despre care se știe că a stat la hotel a fosst premierul malaezian Najib  Razac, în septembrie 2017.