Viorica Dăncilă cere ca Planul Juncker să fie în favoarea României

Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din Parlamentul European, vicepreședintă a Comisiei de Agricultură, consideră că s-au făcut progrese în cadrul negocierilor privind Regulamentul de înfiinţare a Fondului European de Investiţii Strategice (EFSI), dar, pentru ca acesta să ajute într-adevăr România, este necesar ca statele membre să fie tratate în mod egal și echitabil.

12 mart. 2015, 12:43
Viorica Dăncilă cere ca Planul Juncker să fie în favoarea României

„Planul de investiții propus de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, poate deveni un instrument care să ajute România, dar doar dacă se va asigura o distribuire echitabilă a proiectelor la nivelul UE, și nu favorizarea statelor mai dezvoltate”, a declarat eurodeputata PSD.

De asemenea, aceasta a afirmat că principalele aspecte de interes pentru țara noastră au fost luate în considerare de către Consiliul European iar europarlamentarii social-democrați vor urmări cu atenție evoluția discuțiilor din cadrul Parlamentului European, pentru a se asigura că acestea se vor regăsi și în forma finală a Regulamentului EFSI.

„În ceea ce privește poziția României și amendamentele aduse Proiectului de Regulament al EFSI, apreciez că s-au făcut progrese și că principalele aspecte de interes pentru țara noastră au fost luate în considerare la nivelul Consiliului. Este important, însă, să urmărim cu atenție evoluția discuțiilor din cadrul Parlamentului European, pentru a ne asigura că interesul României se va regăsi în forma finală a documentului”, a explicat Viorica Dăncilă.