Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis pentru că nu poate prelungi termenul de înscriere pentru votul în străinătate

Premierul Viorica Dăncilă dă vina pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că Guvernul poate prelungi termenul de înscriere la vot al românilor din Diaspora. Refuzul preşedintelui de a numi miniștrii interimari blochează dreptul Guvernului de a da ordonanţe de urgenţă, susţine premierul.

05 sept. 2019, 12:45
Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis pentru că nu poate prelungi termenul de înscriere pentru votul în străinătate

„Am sesizat, am trimis către Curtea Constituţională, dacă domnia sa va veni cu propunerea pentru miniştri interimari, o parte din sesizare nu-şi va mai avea obiect. Dar noi în sesizare am vorbit şi despre cele cinci propuneri de miniştri PSD, pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către CCR şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor, a stabili nişte reguli. Pentru că eu cred că, dincolo de lupta politică, nu e nevoie şi nu e oportun să blocăm activitatea Guvernului, având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetăţeni. (…) Trebuia să avem şedinţă de guvern, trebuia să avem pe agendă o ordonanţă prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral a românilor din diaspora, pentru votul prin corespondenţă. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare”, a declarat Viorica Dăncilă joi, la Mioveni.

Dăncilă a afirmat că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o decizie în ceea ce priveşte numirea miniştrilor interimari.

„Nu am mai discutat cu domnul preşedinte Iohannis, ultima discuţie am avut-o când v-am spus. Am văzut reacţia domnului preşedinte, aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care Guvernul funcţionează aşa cum ar trebui”, a declarat premierul.  

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: O să depun plângere penală împotriva domnului Ponta