Viorica Dăncilă, despre problema imunoglobulinei. „S-a rezolvat. Îmi asum greşeala cu imunoglobină!”

Viorica Dăncilă, premierul României, a declarat că problema imunoglobulinei a fost rezolvată. Şeful Guverunului a mai spus că îşi asumă greşeala când a vorbit despre "imunoglobină", dar că "a greşi este omeneşte".

11 mart. 2018, 16:46
Viorica Dăncilă, despre problema imunoglobulinei. „S-a rezolvat. Îmi asum greşeala cu imunoglobină!”

Viorica Dăncilă a spus că important este că a fost rezolvată această problemă.

„A greşi e omeneşte sau numai cine nu munceşte nu greşeşte. În fiecare zi e o zi foarte plină, sunt multe presiuni. Din dorinţa de a explica cât mai multe poate am făcut acea greşeală. Sunt foarte puţini oamenii care nu au greşit niciodată. Mi-am asumat această greşeală, nu trebuia să greşesc. (…) Nu ştiu dacă aşa era pe foaie, am fost supărată pe mine că am greşit”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problemă, nici azi, nici pe termen mediu”, a precizat Viorica Dăncilă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declarase, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienţi afectaţi şi că singura soluţie în acest moment era declanşarea mecanismului de protecţie civilă, prin solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO pentru criza imunoglobulinei. Potrivit datelor disponibile la Ministerul Sănătăţii, în România sunt necesare lunar aproximativ 5.000 de doze de imunoglobulină, iar preţul unei doze este de aproximativ 100 de euro.

România a cerut oficial ajutorul ţărilor din UE şi NATO pentru criza de imunoglobulină, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea anunţând că i-a comunicat şi prim-ministrului că va activa această procedură. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei  vor fi realizate de către Compania Naţională UNIFARM SA, care va acoperi şi costurile.