Nelu Barbu: Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură. Va fi adoptată în viitoarea şedinţă de Guvern

Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi şi urmează să fie adoptată la viitoarea reuniune a Executivului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

08 aug. 2019, 11:43
Nelu Barbu: Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură. Va fi adoptată în viitoarea şedinţă de Guvern

UPDATE. „Rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de astăzi. E vorba despre ordonanţa privind rectificarea bugetară, respectiv ordonanţa privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Au fost prezentate ambele documente într-o primă lectură în şedinţă, urmând să fie adoptate în şedinţa următoare”, a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că prima rectificarea bugetară din acest an este una pozitivă, prin care se asigură „plata majorată a salariilor şi pensiilor şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare”.

„Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi prima rectificare din acest an. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor şi pensiilor, inclusiv noua creştere pe care o vom aplica de la 1 septembrie anul acesta. De asemenea, această rectificare asigură şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.