Ana Birchall, numită viceprim-ministru interimar. Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru desemnarea ministrului Justiţiei, Ana Birchall, ca viceprim-ministru interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, informează Administraţia Prezidenţială.

11 iun. 2019, 13:13

UPDATE „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 11 iunie a.c., decretul pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, ministrul justiției, ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar”, se arată într-un comunicat al Administraţie Prezidenţiale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Ana Birchall, ministrul Justiţiei, să preia şi funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

„Am trimis astăzi propunerea către Cotroceni, către domnul preşedinte Iohannis. Am discutat despre această propunere, aştept răspunsul domnului preşedinte. Eu cred că domnul preşedinte nu are motive să respingă această propunere, având în vedere că Ana Birchall a fost vicepremier pentru parteneriat strategic”, a declarat premierul la Parlament.

______

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis, căruia i-a propus ca Ana Birchall, noul ministru al Justiției, să devină și vicepremier pe parteneriate strategice, cu mandat interimar. 

Viorica Dăncilă a anunțat că la sfârșitul lunii iunie se va decide dacă remanierea va viza mai multe portofolii, sau va viza doua numirea a doi noi vicepremieri, care lipsesc în acest moment.

„Am discutat, aștept răspunsul domnului președinte. Nu cred că are motive să respingă această propunere, mai ales că a fost ministru pe parteneriate strategice. Voi face o propunere, vicepremier pentru parteneriat strategic și vicepremier pe probleme economice, după ce domnul Viorel Ștefan își va finaliza mandatul. La sfârșitul lunii iunie voi face aceste propuneri. Voi discuta despre remaniere cu colegii mei. Nu vreau să iau eu aceste decizii.

După ce facem o analiză pe fiecare minister în parte, cu programul de guvernare, cât s-a îndeplinit, vom trage linie. Viorel Ștefan pleacă la sfârșitul lunii iunie. După ce își finalizează mandatul, vom decide pe cine . Decidem dacă facem o remaniere mai largă sau dacă rămânem la aceste două poziții.”, a spus Viorica Dăncilă.