Viorica Dăncilă: „O confruntare ar fi arătat cum suntem fiecare dintre noi” Ce întrebări i-a transmis lui Klaus Iohannis LIVE VIDEO

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la Preşedinţie, a făcut un bilanţ paralel al activităţii celor doi candidaţi cu o oră înaintea celei anunţate de Klaus Iohannis Fostul premier a insistat pentru o dezbatere faţă în faţă cu preşedintele, dar a fost refuzată, astfel că a transmis mai multe întrebări actualului preşedinte. La final, Viorica Dăncilă a mai cerut încă o dată o dezbatere cu toată presa. 

19 nov. 2019, 13:08
Viorica Dăncilă: „O confruntare ar fi arătat cum suntem fiecare dintre noi” Ce întrebări i-a transmis lui Klaus Iohannis LIVE VIDEO

UPDATE: Viorica Dăncilă a stabilit un nou record în politica românească. Candidatul PSD la prezidenţiale a vorbit 145 de minute la întâlnirea cu jurnaliştii din această seară şi a răspuns la 250 de întrebări adresate de 50 de jurnalişti.

UPDATE: Viorica Dăncilă, președintele PSD, a spus că, luni, va fi președintele României și că președintele Klaus Iohannis trebuia suspendat.

„Am fost în SUA pentru că trebuia să semnăm acordul pe energie nucleară. Nu am fost să mă plimb, nu am fost să vin cu poze. Pentru mine a fost important ceea ce fac pentru români și România.

Niciodată nu am aprobat declarațiile xenofobe sau extremiste, asa cum nu am aprobat declarațiile extremiste ale lui Iohannis. Nu m-ați auzit cu declarații antisemite, nu m-ați auzit spunând ‘niște evrei’.

ADVERTISEMENT
Eu cred că Klaus Iohannis trebuie să dea explicații pentru această abordare, când vine cu un discurs extremist.

Este inadmisibil ca în România să faci plângere premierului pentru un parteneriat strategic cu Israelul. Ludovic Întâiul ar trebui să explice.

Nu puteam să-l suspend pe Klaus Iohannis cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, cu toate că merita. Îl vor suspenda românii pe 24 noiembrie.

Vedem un președinte care vede doar punctele electorale. Poate că PSD nu avrut să-i dea aceste puncte.

Luni voi fi președintele României. Cred în români și cred în puterea binelui în fața răului”, a declarat Viorica Dăncilă.

UPDATE: Cred că în ultimele zile Iohannis ar trebuie să dea dovadă de respect, nu de lașitate, și să hotărască românii care dintre noi merită să ocupe această funcție, pentru că această fugă din fața propriului popor arată că aveți foarte multe de ascuns. Haideți să avem această dezbatere doar noi doi.

UPDATE: Nu a avut niciun dialog cu presa, niciun interviu. Refuză să se adreseze tuturor românilor. Nu înțelege că nu este președintele unui partid politic, ci al tutror românilor. El trebuie să vină în fața românilor cu soluții.

Aș vrea să răspundă la o serie de întrebări. 1. Una dintre ele se referă la activitatea sa. Am să-l întreb de ce nu ați făcut nimic în cei cinci ani de mandat, pentru că singura preocupare a fost bifarea unui alt mandat. Acel salariu l-ați primit din partea românilor, chiar nu ați crezut că aveți vreo responsabilitate?

2. O altă întrebare se referă la anul 2014 când a promis că va renunța la imunitate. Ați mințit. Nu ați făcut un referendum. De ce aveți nevoie de imunitate? De ce vă este frică? Nu cumva vă sperie problemele cu justiție vă sperie?

3. A promis că România va intra în Schengen. Domnule iohannis, vă asumați acest eșec al politici externe? România îndeplinește criteriile tehnice și totuși nu am intrat. Stiați că este o decizie politică și puteați să vorbiți cu șefii de stat care s-au opus.

4. Nu cred că românii trebuie împărțiți în funcție de opiniile politice, nici din PNL, nici din PSD. Vă întreb: credeți că aceasta este atitudinea pe care trebuie să o aibă președintele tuturor românilor?

5. Nu cred că românii trebuie împărțiți în funcție de opiniile politice, nici din PNL, nici din PSD. Vă întreb: credeți că aceasta este atitudinea pe care trebuie să o aibă președintele tuturor românilor?

 6. Cum explicați protocolul din 2002-2004 semnat cu Adrian Năstase și că ați vrut să fiți prim ministru din partea PSD? Să înțeleg că avantajul personal e mai important decât cel național?

7. Sper ca în această seară să răspundă la aceste întrebări. Și o ultimă întrebare, deși sunt multe și nu vreau să-l obosesc: Nu ne-ați lămurit nici până astăzi de unde știu cei din apropoierea dvs că trebuie să mă pregătesc de o întâlnire cu procurorii? Aceasta este independeța justiției în România?  


UPDATE: Ce a făcut Klaus Iohannis pentru agricultură: 30 de milioane de euro pentru fermier, sprijin pentru crescătorii de animale

UPDATE: Ce a făcut Iohannis ca să-i aducă pe românii din diaspora acasă? Ce a făcu Guvernul, a implementat programul start-up diaspora. Am făcut numărul zilelor de vot la trei. Iohannis nu a avut nicio deplasare dedicată românilor în diaspora. Chiar și atunci când a ajuns în țari cu cominitaăți mari de români, nu s-a întâlniti cu ei.

UPDATE: Sunt foarte multe lucruri de spus despre blocajul la adresa guvernului, Despre ură, dezbinare, guvernul meu, parlamentul meu, comisarul, meu. 

 

UPDATE: Președintele României nu a făcut decât să dezinformeze. S-a opus creșterii salariilor, creșterii pensiilor. Cu cinism, le-a spus pensionarilor că nu sunt fonduri pentru creșterea pensiilor. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, explică faptul că Viorica Dăncilă nu are de ce să meargă la dezbatrerea lui Klaus Iohannis pentru că nu și-a cerut scuze românilor pentru o serie de acțiuni ale PSD, dar și pentru deciziile sale personale. 

UPDATE: Viorica Dăncilă face un bilanţ comparativ între activitatea sa şi a lui Klaus Iohannis: „Preşedintele s-a întors din State cu o şepcuţă şi trei poze, eu am venit cu un contract legat de licenţele 5G. În domeniul politicii externe, Iohannis a avut 25 de deplasări și 40 de intâlniri la București. A fost la Bruxelles dar nu am văzut nimic despre Schenghen despre MCV. Eu am avut 41 de vizite externe și 100 de întâlniri la București. Am căutat să vin cu ceva pentru România. Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene a fost pregătită temeinic, am deținut președinția din umbră a celei austriece. I-am spus președintelui că avem dodare pregătit pentru fiecare problemă a agendei europene și el a ieșit și a spus că nu suntem pregătiți. Când a văzut la final că am închis peste 90 de dosare și am primit aprcieri, președintele i’Iohannis și-a asumat rezultatele președinției rotative.

UPDATE: Am tot sperat să avem o confruntare a noastră. Iohannis sfidează astfel românii care l-au votat dar și pe cei care nu l-au votat. Văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus iohannis. Am avut parte de multe jIgniri, minciuni din parte lui. O confruntare ar fi arătat cum suntem fiecare dintre noi, dar și se am făcut în funcțiile pe care le-am deținut.

Dezbatarea organizată de Viorica Dăncilă va avea loc la Palatul Parlamentului, la ora 18.00, iar presa va avea acces liber.

„Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, invită reprezentanții mass-media la un dialog deschis, astăzi, 19 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului, Sala Spiru Haret, nivel P”, se arată în invitaţia adresată presei.

„Cred cu tărie că această campanie are nevoie de dialog, de dezbateri, de o prezentare coerentă a viziunii pentru România și, mai ales, de răspunsuri la întrebările oamenilor. Eu nu pot fi de acord cu fuga de asumare și fuga de întrebări, nici cu aroganța pe care o afișează președintele Iohannis și disprețul pentru dreptul românilor la informare. Acest elitism al domnului Iohannis și această selecție pe care a făcut-o pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic, teama de adevăruri incomode”, a anunţat Viorica Dăncilă şi pe Facebook.

Klaus Iohannis a refuzat confruntarea cu Viorica Dăncilă şi organizează, marţi, la ora 19.00, o dezbatere electorală la care sunt invitaţi jurnalişti, analişti, politologi şi comentatori politici care vor putea pune între două şi patru întrebări. La eveniment vor participa, în sală, studenţi, dar şi jurnalişti, aceştia neputând interveni, însă, în discuţie. Evenimentul are loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” şi va fi transmis în direct de RomaniaTV.net.

”Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi-a manifestat deschiderea de a asigura un spaţiu neutru de desfăşurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, pentru buna informare a opiniei publice şi pentru cultura democratică a societăţii româneşti. Având în vedere anunţul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanţi ai mass-media şi politologi şi în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată. Evenimentul va avea loc marţi, 19 noiembrie 2019, într-un spaţiu neutru politic dar, în acelaşi timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I”, a anunţat sâmbătă SNSPA.

Citeşte şi: DEZBATERE ELECTORALĂ LIVE 19.00 la RomâniaTV. Klaus Iohannis, faţă în faţă cu jurnalişti, formatori de opinie şi politologi