Viorica Dăncilă: Guvernul României nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de funcţionarea justiţiei

Publicat: Marţi, 25 Iunie 2019 16:23 // Actualizat: Marţi, 25 Iunie 2019 17:10 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că guvernul nu va mai da nicio ordonanţă de urgenţă privind justiţia, adăugând că a înţeles mesajul de la referendum.

Foto: facebook.com

"Noi am înţeles votul de la referendum şi aşa cum am spus de nenumărate ori vom respecta opinia cetăţenilor referitoare la faptul că Guvernul nu trebuie să mai emită ordonanţe de urgenţă în legătură cu funcţionarea sistemului judiciar. Prin urmare, Guvernul României nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de funcţionarea justiţiei. Susţin ferm că orice modificare legislativă în privinţa funcţionări sistemului judiciar trebuie să treacă printr-o dezbatere transparentă, printr-o consultare amplă a organizaţiilor profesionale din sistemul judiciar, prin implicarea Consiliului Superior al Magistraturii şi consultarea organismelor internaţionale în domeniu. În ceea ce priveşte recomandarea organismelor internaţionale privind funcţionarea sistemului judiciar din România, Ministerul Justiţiei va urma întocmai procedurile existente", a mai spus Dăncilă.

Premierul a mai afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că a observat că sunt lansate din nou în spaţiul public discuţii despre modul în care ar trebui să acţioneze sau nu Guvernul în privinţa funcţionării sistemului judiciar.

"Se recomandă Executivului să emită de îndată un act normativ pentru ca, după câteva fraze, în acelaşi text să i se spună să nu dea ordonanţe de urgenţă. Mă uimeşte faptul că cei care susţineau că nu mai trebuie să fie date ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei şi care au introdus acest aspect în referendumul din 26 mai sunt cei care acum îndeamnă Guvernul să ia măsuri în regim de urgenţă", a spus Dăncilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
OUG legile justitiei Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H