Viorica Dăncilă: Guvernul va ajuta la refacerea mănăstirii de la Râmeţ, afectată de incendiu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat merți că guvernul va ajuta la refacerea Mănăstirii Sfinții Apostoli Petru și Pavel de la Râmeț, județul Alba, afectată de un incendiu la începutul lunii. Mănăstirea de la Râmeț este monument istoric.

16 iul. 2019, 13:20
Viorica Dăncilă: Guvernul va ajuta la refacerea mănăstirii de la Râmeţ, afectată de incendiu

„Guvernul României va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel de la Râmeț, județul Alba, unul dintre cele mai vechi așezăminte culturale din Transilvania.

Mănăstirea de la Râmeț este nu doar un monument istoric valoros, dar și un simbol al vieții monahale și preocupărilor culturale ale românilor din această regiune. Este responsabilitatea noastră să protejăm aceste valori si să avem grijă ca generațiile viitoare să le cunoască”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Un incendiu a izbucnit la începutul lunii iulie la Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel de la Râmeț, județul Alba, afectând aproximativ 1.000 de metri pătraţi din acoperişul clădirii în care se află chiliile, ateliere, bucătăria şi sala de mese. Pe circa jumătate din suprafaţă, acoperişul s-a prăbuşit.

Citește și: S-a aflat cauza incendiului de la Mănăstirea Râmeţ. Toţi pompierii au fost retraşi din dispozitiv