Viorica Dăncilă: Juncker m-a asigurat că România va intra în spaţiul Schengen până în anul 2019 şi nu va mai fi sub incidenţa MCV

Publicat: Sâmbătă, 24 Februarie 2018 11:01 // Actualizat: Sâmbătă, 24 Februarie 2018 11:01 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

"Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (...) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple", a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă a precizat că intrarea României în spaţiul Schengen este o decizie politică, afirmând că va purta discuţii cu statele UE care se împotrivesc.

„Domnul preşedinte Juncker m-a asigurat de susţinerea lui şi, bineînţeles, de susţinerea pentru România. Aici este mai mult o decizie politică, sunt ţări care se împotrivesc, dar cred că putem rezolva acest lucru prin discuţii pe care să le am atât la nivel naţional cu premierii ţărilor care se împotrivesc, dar şi la nivel european, cred că asigurarea dată de preşedintele Juncker este încurajatoare şi presupune discuţiile pe care dumnealui să le aibă cu preşedinţii ţărilor care încă cred că România nu trebuie să facă parte din Schengen", a adăugat Dăncilă.

Dăncilă: Voi avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis privind Spaţiul Schengen şi MCV

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că este important ca împreună cu preşedintele să facă toate demersurile pentru ca până la sfârşitul anului 2018 România să intre în Spaţiul Schengen şi să iasă de sub incidenţa MCV.

Klaus Iohannis a avut discuţii cu liderii europeni la Bruxelles

Voi avea o discuţie după această vizită (cu preşedintele Klaus Iohannis-n.r.). Sunt convinsă că atât eu, cât şi domnul preşedinte, cât şi toţi cei care au bună-credinţă în România îşi doresc acest lucru (intrarea României în Schengen-n.r.)", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a afirmat că interzicerea accesului în Spaţiul Schengen şi memnţinerea MCV sunt sancţiuni nedrepte pentru România.

„Este o sancţiune nedreaptă pentru România. În momentul în care o sancţiune este aplicată doar la două ţări, iar celelalte state membre nu au aceste sancţiuni şi nu se poate vorbi despre aceste sancţiuni creează un fel de frustrare şi un fel de pedeapsă pe care o aplici doar unor ţări. Acest lucru trebuie încheiat şi este important ca atât eu în calitate de prim-ministru, preşedintele României, să facem toate demersurile astfel încât la încheierea anului 2018 să facem toate demersurile să vorbim despre România ca şi membră a spaţiului Schengen şi MCV să fie ridicat pentru România", a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dancilă a efectuat prima sa vizită externă în calitate de şef al Guvernului la Bruxelles, unde marţi şi miercuri, a avut întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Preşedintele Klaus Iohannis a patricipat, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European, la Bruxelles, pe agenda dezbaterilor fiind subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum şi viitoarea componenţă a Parlamentului European pentru 2019-2024.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 feb 10:27
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Anchetă făcută în SUA care demască propaganda. Fantomele lui Soros în România.
Andreea Sava a prezentat la emisiunea „Descoperiți” o anchetă făcută în SUA care arată cum a căpătat George Soros putere în România.
„Capital Research Center” a publicat joi episodul 7 din serialul despre influența lui George Soros în România.
„Absolventă a Universității Central Europene și fostă activistă de ONG, Monica Macovei ne oferă un exemplu de prim rang despre cum activiștii aliniați la Soroș au preluat puterea în Estul Europei”, scrie capitalresearch.org.
25 feb 08:21
Răspunde | Votează email 0 email
florian
vrajeala ieftina , daca urmam doctrina voastra , VISEGRAD scrie pe romania ! ce tupeu cand ati facut praf tara
24 feb 11:33
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
NICIUN PARINTE SANATOS LA CAP NU VREA SA-SI VADA COPILUL FACUT PRAF; CA DACA AR FI ASA NU I-AR MAI PUNE LA RANG DE SFINTI: NU ARE PUTERE BINELE PE PAMANT SI FARA ARGUMENTE NU AR AVEA CUM SA -I FI PUS TRON IN CER PARINTELUI CLEOPA:
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H