Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis să-l întrebe dacă numeşte miniştrii propuşi. Ce a răspuns preşedintele

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat luni pe președintele Klaus Iohannis şi i-a cerut explicaţii despre propunerile de miniștri avansate, informează România TV. Şeful statului i-a promis că îi va răspunde în curând.

02 sept. 2019, 09:10
Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis să-l întrebe dacă numeşte miniştrii propuşi. Ce a răspuns preşedintele

„Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns. Aşteptăm în timpul relativ scurt”, a afirmat Dăncilă, la Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă luni, la Parlament.

Întrebată dacă Guvernul este blocat, Dăncilă a răspuns: „Nu este blocat Guvernul, Guvernul funcţionează. Vedem, şedinţa de Guvern o avem ori miercuri, ori joi, deci sperăm ca până atunci să avem un răspuns”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vinerea trecută decretele de eliberare din funcţie a miniştrilor care şi-au depus demisia din guvern, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Anton Anton, ministrul Energiei, şi Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, dar nu a aprobat propunerile de înlocuire a lor, înaintate de premierul Viorica Dăncilă: Niculae Bădălău, propus interimar la Ministerul Energiei, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea pentru Relația cu Parlamentul.

Şeful statului anunţase încă de miercuri că va respinge toate propunerile trimise de Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție, Educație, Interne și cele două posturi de vicepremier.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a aprobat demisiile miniştrilor ALDE. Preşedintele nu a dat niciun răspuns în privinţa propunerilor premierului