Viorica Dăncilă, la Bruxelles, cu liderii grupurilor popularilor europeni şi liberalilor din PE

Publicat: Marţi, 25 Septembrie 2018 20:26 // Actualizat: Marţi, 25 Septembrie 2018 20:30 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) şi liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber şi, respectiv, Udo Bullmann.

Premierul Viorica Dăncilă face, marţi şi miercuri, o vizită la Bruxelles, pentru întâlniri cu grupurile politice din Parlamentul European. Săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România.

Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere cu liderul grupului PPE, Manfred Weber, la care au participat şi Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi europarlamentarul Dan Nica.

Au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfăşurate de către autorităţile de la Bucureşti, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative şi asigurării unui mandat de succes, precizează Guvernul.

”De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situaţia din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa şi a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanţii instituţiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat şi cu această ocazie ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile democratice. În acelaşi timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarităţii între statelor membre şi nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii”, informează un comunicat al Executivului.

De asemenea, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu liderul grupului ALDE, Udo Bullmann.

”Convorbirile, desfăşurate într-o atmosferă cordială, au atins o gama largă de subiecte de pe agenda internă a României şi de pe agenda europeană. Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la România, care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat situaţia reală din România, reafirmând ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile europene. De asemenea, a prezentat reformele iniţiate de Guvernul României în domenii prioritare pentru ţara noastră, arătând că acestea sunt rezultatul unei cooperări interinstituţionale transparente şi că în elaborarea lor au fost consultaţi şi partenerii europeni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte agenda europeană, convorbirile s-au concentrat pe pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat, în context, interesul României pentru asigurarea unui mandat care să contribuie la coeziunea proiectului european şi la apropierea Uniunii de către cetăţeni.

La întrevedere, alături de premierul Viorica Dăncilă a participat europarlamentarul Dan Nica.

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 25-26 septembrie 2018, în cadrul căreia va avea o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din Parlamentul European, precum Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană şi Grupul Partidului Popular European”, a anunţat anterior Guvernul.

Conform sursei citate, ”vor fi discutate aspectele prioritare de pe agenda europeană, în perspectiva deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE de către România şi reafirmarea disponibilităţii României de a contribui în mod activ la procesul de reflecţie asupra viitorului Europei”.

Săptămâna viitoare, în 3 octombrie, în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere privind situaţia statului de drept în România, la care este invitată şi Viorica Dăncilă.

După cum anunţa europarlamentarul Siegfried Mureşan în 13 septembrie, Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situaţia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H