Viorica Dăncilă: Nu cred că moţiunea va trece

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că moţiunea de cenzură pe care opoziţia o pregăteşte la adresa Guvernului nu va trece şi crede că în Parlament sunt oameni pentru care este mai important ceea ce se întâmplă cu ţară decât interesul politic.

18 sept. 2019, 19:53
Viorica Dăncilă: Nu cred că moţiunea va trece

„Am înţeles că se depune moţiunea de cenzură, există posibilitatea să fie dat jos Guvernul pentru că trebuie să precizăm un lucru…”, a afirmat Dăncilă în emisiune.
 
Întrebat de moderator dacă există pentru prima oară această posibilitate, premierul a continuat: „Să cadă Guvernul? Eu sper că nu. Şi o să şi motivez afirmaţia mea. Eu cred că în Parlamentul României sunt destui oameni responsabili, destui oameni care ţin la stabilitatea acestei ţări, destui oameni care cred că dincolo de interesul politic este mult mai important ce se întâmplă cu această ţară. Dacă luăm în calcul ceea ce au afirmat partidele politice, Partidul Naţional Liberal au spus: mergem la guvernare, dar nu avem program de guvernare, USR spune dăm jos guvernul, dar nu vrem să intrăm la guvernare, vrem alegeri anticipate. Deci fiecare este aşa… dorinţa de a dărâma, dar să nu pui nimic în loc. Eu nu cred că moţiunea va trece”.
 
Viorica Dăncilă crede că şansele sale la alegerile prezidenţiale rămân intacte chiar dacă moţiunea va trece şi Guvernul va cădea, urmând să fie susţinută de oameni pentru programele pe care le-a lansat.
 
„Indiferent dacă acest guvern va cădea, eu sunt convinsă că susţinerea oamenilor va fi tot la fel de mare, sunt convinsă că susţinerea primarilor va fi la fel de mare pentru că doresc să îşi implementeze programele locale. (…) Oamenii ştiu că dacă câştigă liberali sau câştigă USR aceste venituri voi fi tăiate, aceste proiecte vor fi tăiate. Şi cred că oamenii vor veni la vot, vor vota în continuare cu candidatul Partidului Social Democrat pentru că este singura lor şansă, dacă acest guvern cadem singura lor şansă este să câştigăm preşedinţia României şi să vină tot un premier din partea Partidului Social Democrat”, a mai spus Dăncilă, notează News.ro.