Viorica Dăncilă: Nu îmi este teamă să mergem în Parlament. Nu voi ceda!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că nu îi este ''teamă'' să se prezinte cu Guvernul în Parlament pentru un vot de încredere, argumentând că, la votul pentru şefia Senatului, PSD a demonstrat că are majoritate.

12 sept. 2019, 16:57
Viorica Dăncilă: Nu îmi este teamă să mergem în Parlament. Nu voi ceda!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, că este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, că, din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Ea a dat asigurări că nu va ceda, dar nu a spus ce va face concret.

„Avem o Opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interesele personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor. Avem un preşedinte care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dumnealui timp de cinci ani de la Palatul Cotroceni şi care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul şi stabilitatea ţării. Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez pentru România. Ştiu foarte bine că oamenii aşteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, aşteaptă să le plătim salariile, bursele, alocaţiile, aşteaptă să derulăm investiţiile la care ne-am angajat. Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o, cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat, de acum două zile, că avem majoritate. Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele, nu fugim de responsabilitate şi nu vom da înapoi. Aceste speculaţii sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor România normală, ci România blocată”, a spus premierul într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că oamenii vor face diferenţa între cei „care îşi apără ţara, buni români care arată solidaritate şi responsabilitate” şi cei care preferă să acţioneze în interes propriu, „chiar dacă acest lucru face rău şi aduce deservicii de imagine propriei ţări”.

„Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. (…) Dacă nu am fi găsit soluţia deblocării activităţii ministerelor, prin delegarea unor atribuţii către Secretariatul General, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri şi să modificăm acte normative pentru ca oamenii din ministere şi agenţii guvernamentale să-şi poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri, să redefinim activităţi ca să putem funcţiona, iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri, a văzut şi apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu îşi primesc banii, că este un drept fundamental şi că statul are obligaţia de a-l respecta. Din păcate, însă, în această seară am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial”, a menţionat premierul.

Aceasta a arătat că „este evident deja” că partidul lui Iohannis are o problemă cu bugetarii, însă preşedintele „a dus acest lucru la un alt nivel – pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc”.

„Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează. Aşa cum au încercat să blocheze şi nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european, cum blochează orice efort de îmbunătăţire a imaginii României în plan extern. Aşadar, fie domnul Iohannis s-a hotărât să adopte tăierile şi neplata ca proiect de ţară de la domnii Orban şi Cîţu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu, cel căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să ne scrie scrisori şi să îşi vorbească de rău propriii colegi de partid, pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin ieşirea de la guvernare. Am văzut astăzi o nouă alianţă de conjunctură între domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, alianţa ipocriziei şi a distrugerii. În campanie, aceşti oameni de stat se transformă şi este o transformare urâtă, care vine din disperare şi care face rău României”, a spus Dăncilă.

Joi după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Dăncilă să se prezinte în faţa Parlamentului pentru validarea Guvernului.

„Doamnă prim-ministru, vă spun acum direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastră! Altfel, lucrurile nu se pot rezolva”, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.