Viorica Dăncilă vrea să o sune pe Angela Merkel pentru a discuta despre construirea fabricii Volkswagen în România

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că o va suna pe Angela Merkel, cu care să aibă o discuţie privind construirea unei fabrici Volkswagen în România.

21 oct. 2019, 09:27
Viorica Dăncilă vrea să o sune pe Angela Merkel pentru a discuta despre construirea fabricii Volkswagen în România

„Eu voi încerca o convorbire telefonică (n.r. cu Angela Merkel). Voi face tot ce este posibil pentru a aduce această investiție în România. Știu cât de importantă este pentru țara mea. (…) Eu acum încerc să inițiez această convorbire, dar dacă domnul președinte a mers la Consiliu și a spus că, de fapt, noi nu mai contăm, probabil, liderii europeni care au o altă abordare, vor ține cont de acest lucru. Dânsul a spus că este mai important un premier desemnat decât unul interimar. Mi se pare incredibil… cum poți să faci o asemenea afirmație. Cred că toate aceste lucruri, abordări personale costă România. Eu voi iniția o discuție cu doamna Merkel. O să-i solicit ministrul să meargă în Germania, pentru a discuta despre relocarea în România. Ne luptăm noi”, a declarat Viorica Dăncilă luni, la DCNews.ro.

Viorica Dăncilă îi acuză pe europarlamentarii PNL că nu susțin construirea unei fabrici Volkswagen în România și că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare companiei în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. 

„România trebuie tratată în mod egal cu celelalte state membre. Trebuie să reprezentăm România cu demnitate. M-aș fi așteptat ca domnul președinte, chiar în Consiliul unde se întâlnește cu doamna Merkel, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice, cu președintele Comisiei, să aibă o atitudine favorabilă României. Dar vedem că acest lucru nu s-a întâmplat”, a mai declarat Viorica Dăncilă.