Viorica Dăncilă vrea să o sune pe Angela Merkel pentru a discuta despre construirea fabricii Volkswagen în România

Publicat: Luni, 21 Octombrie 2019 12:27 // Actualizat: Luni, 21 Octombrie 2019 14:19 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că o va suna pe Angela Merkel, cu care să aibă o discuţie privind construirea unei fabrici Volkswagen în România.

Foto: gov.ro

„Eu voi încerca o convorbire telefonică (n.r. cu Angela Merkel). Voi face tot ce este posibil pentru a aduce această investiție în România. Știu cât de importantă este pentru țara mea. (...) Eu acum încerc să inițiez această convorbire, dar dacă domnul președinte a mers la Consiliu și a spus că, de fapt, noi nu mai contăm, probabil, liderii europeni care au o altă abordare, vor ține cont de acest lucru. Dânsul a spus că este mai important un premier desemnat decât unul interimar. Mi se pare incredibil... cum poți să faci o asemenea afirmație. Cred că toate aceste lucruri, abordări personale costă România. Eu voi iniția o discuție cu doamna Merkel. O să-i solicit ministrul să meargă în Germania, pentru a discuta despre relocarea în România. Ne luptăm noi", a declarat Viorica Dăncilă luni, la DCNews.ro.

Viorica Dăncilă îi acuză pe europarlamentarii PNL că nu susțin construirea unei fabrici Volkswagen în România și că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare companiei în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. 

„România trebuie tratată în mod egal cu celelalte state membre. Trebuie să reprezentăm România cu demnitate. M-aș fi așteptat ca domnul președinte, chiar în Consiliul unde se întâlnește cu doamna Merkel, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice, cu președintele Comisiei, să aibă o atitudine favorabilă României. Dar vedem că acest lucru nu s-a întâmplat", a mai declarat Viorica Dăncilă.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Angela Merkel fabrica Volkswagen Romania Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 oct 22:12
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
… Ce să zică englezii, mai ales ăia "PRO"
Când trag de Europa ca de-un hoit și tot nu sânt mutumiți de halca ce și-o scot, de-o tot iau la mișto!
21 oct 21:56
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
GOOGLE ti le-a tradus?
... Ai stat cu capu-n jos, sau cu el in sus???
21 oct 13:25
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
The Telegraph, despre Kovesi: UE e determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat în funcţie. Ziarul Financiar.
Autor: Departamentul Externe, 20 oct. 2019.
Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru rolul de procuror-şef european, Uniunea Europeană s-a asigurat că acesta este ales printr-un proces rapid, încălcându-şi propriile reguli privind etica, scrie cotidianul The Telegraph, făcând referire la alegerea Laurei Codruţa Kovesi.
"Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruţei Kovesi în funcţia de nou procuror şef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-şi propriile reguli care prevăd că cel care deţine o astfel de funcţie trebuie să aibă valori ridicate de etică şi integritate şi ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu", scrie The Telegraph.
Autorul articolului, Damien Phillips, aminteşte că, în acest caz, CV-ul Laurei Codruţa Kovesi conţine "monitorizarea celui mai mare scandal de corupţie de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informaţii din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reţinerile ilegale susţinute de false dovezi şi o rată suspectă de 92% de condamnari !
"Numirea ei în funcţie reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coşmar pentru fiecare membru al Parlamentului European şi pentru fiecare stat care face parte din UE", mai scrie acesta.
Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei preşedinţilor de miercuri, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parlamentului European. În luna iulie, Parlamentul European a reiterat faptul că susţine candidatura fostei şefe DNA pent
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H