Viorica Dăncilă: Datele şi analizele INS sunt elemente de referinţă în procesul de luare a deciziilor la guvern

Datele şi analizele Institutului Naţional de Statistică sunt pentru Guvern elemente de referinţă în procesul de luare a deciziilor, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, într-un mesaj adresat cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea INS.

12 iul. 2019, 12:30
Viorica Dăncilă: Datele şi analizele INS sunt elemente de referinţă în procesul de luare a deciziilor la guvern

„Felicit Institutul Naţional de Statistică pentru 160 de ani de activitate în beneficiul societăţii româneşti şi al instituţiilor publice, care s-au bazat pe analizele şi rapoartele specialiştilor statisticieni. Statistica oferă instrumente pentru o mai bună înţelegere a evoluţiilor economice şi sociale, dar şi a tendinţelor din societate, aşteptărilor şi nevoilor cetăţenilor, ceea ce reprezintă un fundament pentru elaborarea politicilor publice. Pentru Guvernul României, datele şi analizele Institutului Naţional de Statistică sunt elemente de referinţă în procesul de luare a deciziilor şi sunt apreciate atât din perspectiva obiectivităţii, cât şi a calităţii analitice de necontestat. Prin eforturile statisticienilor, prin profesionalism şi modestie, statistica a reuşit să-şi menţină rolul de susţinător al acţiunilor statului român, asociind numele său statutului de instituţie de prestigiu”, a arătat premierul, în mesaj.

Viorica Dăncilă a adăugat că, în misiunea ce a revenit statisticii, în mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, acest sprijin a fost dovedit, o dată în plus, prin acţiunile desfăşurate în calitate de coordonator al Grupului de lucru pentru statistică al Consiliului Uniunii.

„Experienţa valoroasă şi-a spus din nou cuvântul. Vă felicit încă o dată pentru activitatea dumneavoastră şi vă doresc mult succes în toate proiectele de viitor!”, a transmis premierul.