Dăncilă, replică pentru Iohannis: „Mai bine buturuga mică răstoarnă carul mare. Candidatul Iohannis să meargă să voteze Dăncilă”

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, iar replicile nu au întârziat să apară. Viorica Dăncilă i-a transmis un mesaj ironic lui Klaus Iohannis.

01 nov. 2019, 17:18
Dăncilă, replică pentru Iohannis: „Mai bine buturuga mică răstoarnă carul mare. Candidatul Iohannis să meargă să voteze Dăncilă”

„Decât înalt ca bradul și… și… leneș… mai bine buturuga mică care răstoarnă carul mare”, a zis Viorica Dăncilă. A fost declarație care a stârnit hohote de râs și aplauze. ”Dumnezeu să ne ajute! Victorie!”, a mai spus candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD: „Ruşine PSD! O sa o încasaţi! Eu nu vreau ca PSD sa plece oricum”

„După 5 ani de indiferență și dispreț din partea actualului președinte, românii din toată țara știu că a venit momentul să își facă auzită vocea! Pe 10 noiembrie, vă chem să votați cu inima, pentru un președinte care poate uni România și poate aduce oamenii împreună!”, a scris Dăncilă pe FB.

”Sunt convinsă că vom fi de neoprit pe 10 noiembrie, dar și pe 24 noiembrie! De ce? Pentru că dreptatea este de partea noastră! Pentru că Dumnezeu ne iubește și pentru că avem inimă de român”, a subliniat Viorica Dăncilă.

„De la Timişoara îi spun candidatului Iohannis că, dacă vrea binele acestei ţări, să meargă la vot şi să voteze Viorica Dăncilă (…) Decât înalt ca bradul şi leneş, mai bine buturuga mică care răstoarnă carul mare”, a declarat Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, în cadrul unei adunări electorale care a avut loc, vineri, la Timişoara.

În discursul pe care l-a susţinut, Dăncilă a declarat că a rămas acelaşi om, cu aceeaşi credinţă de a munci şi că niciodată nu au speriat-o jignirile, în timp ce adversarii politici au împărţit România în două.

„Am mers de fiecare dată înainte, nu m-au speriat jignirile, ei au jignit, eu am luat decizii bune pentru oameni. Dar ce m-a îngrjorat e ura şi răzbunarea. Dictatorul de la Cotroceni ştie acest lucru, de aceea vrea să fie din nou preşedinte. Vrea Parlamentul meu, vrea Guvernul meu şi acum vrea comisarul meu. Candidatul Iohannis a împărţit România în două, România lui si guvernul lui şi România noastră a tuturor”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a mai spus că cei care vor veni la guvernare au prezentat un program auster.

„Suntem într-un moment greu, în care 6 bărbaţi de stat, falnici şi puternici, conduşi de preşedintele României, a trebuit să fie 7 ca să dea jos o femeie, au hotărât să demită un guvern. Aşa e democraţia, moţiunea e instrumentul opoziţiei, am înţeles acest lucru, dar ce nu pot înţelege e de ce vrei să dai jos un guvern şi să pui nimic în loc? Trebuie să schimbi un program pentru oameni cu alt program pentru oameni. Dar ce văd acum? Au venit cu un program de austeritate în care vedem că îi interesează doar puterea, nu îi interesează că oamenii vor să aibă speranţe, că oamenii nu mai vor să fie trişti, că cei care lucrează nu vor să li se taie salariile, că se desfinţează programe importante, că vor să privatizeze companiile cum e Tarom, că vor să vândă această ţară”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a vorbit şi despre protestele cu care a fost întâmpinată la Timişoara.

„Am mers azi la Consiluul Judeţean împreună cu deputaţii, cu senatorii de la Timiş şi ne-am bucurat de orice lucruri pe care le-am făcut pentru judeţ, am vorbit de toate realizările la care fiecare aţi contribuit. Când am intrat am văzut exponenţii lui Iohannis, iohaniştii, strigau: hoţii. Am vrut să le spun mergeţi la Cotroceni la Iohannis că el are 7 case. Au strigat apoi minicinoasa, am vrut să îi trimit tot acolo. Am văzut niste oameni disperaţi şi mă gândeam, aici, la Timişoara, unde oamneii sunt harnici, primitori, oare ce cred timişorenii când văd acesti oameni care zbierau, strigau, se comportau ca cineva care nu le face cinste. Mi-am dat seama că aşa ceva s-a vrut, să se vadă că aşa e România, nu numai în ţară, ci şi în afara graniţelor ţării”, a declarat Dăncilă.

Liderul PSD i-a transmis, în final, preşedintelui Klaus Iohannis că: ”limbajul violent, domnule Iohannis, e atributul oamenilor slabi care nu au argumente şi nu vă face cinste”.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a comentat afirmaţiile făcute de către Klaus Iohannis despre PSD, pensii şi pensionari.

„Mi-am infrant senzatia de dezgust si am audiat discursul lenesului national, de la Pitesti. Dupa ce am numarat de vreo suta de ori ‘PSD’, rostit cu groaza si ură bolnăvicioasă, m-am lasat pagubasa. Concluzia mea e clara: omul a dezvoltat o obsesie!

P.S. Spune ca ne batem joc de pensionari pe care ii speriem ca li se taie pensiile. Asta o spune cel care iesea precum cucuveaua in fiecare seara de marti in conferinta ca sa ii sperie pe prnsionari ca nu mai sunt bani de pensii! Noi nu îi speriem! Au citit programul de guvernare și li se pare film de groază…”, a comentat Olguţa Vasilescu după discursul de vineri seară al lui Klaus Iohannis.