Viorica Dăncilă scapă de oamenii lui Dragnea din sistem. Guvernatorul Deltei, schimbat din funcţie

Premierul Viorica Dăncilă l-a revocat pe Mălin-Matei Muşetescu din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" şi l-a numit în această funcţie pe Cătălin Ţibuleac, la propunerea ministrului Mediului informează Agerpres.

14 iun. 2019, 14:20
Viorica Dăncilă scapă de oamenii lui Dragnea din sistem. Guvernatorul Deltei, schimbat din funcţie

Potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată vineri în Monitorul Oficial, Mălin-Matei Muşetescu este revocat din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, având în vedere propunerea viceprim-ministrului, ministrul Mediului, înregistrată la cabinetul premierului.

Tot în Monitorul Oficial de vineri este publicată o altă decizie a premierului pentru numirea lui Cătălin Ţibuleac în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, având în vedere, de asemenea, propunerea ministrului Mediului.

Totodată , potrivit unor decizii ale premierului publicate vineri în Monitorul Oficial, Laurenţiu Adrian Neculaescu este eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, iar în aceeaşi funcţie este numit Iulian Octavian Stana.

Tot prin decizii ale premierului, Octav-Dan Paxino este eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar în aceeaşi poziţie este numit Cezar Caleap.

Cine este Ţibuleac

Cătălin Ţibuleac a ajuns la șefia SRI Tulcea în 2013, iar în 2017 a ieșit la pensie. De atunci, a condus ca președinte un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea: Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării,

Cel pe care îl înlocuiește, Mălin-Matei Mușetescu, a fost numit în 2017 de către fostul premier Sorin Grindeanu, la cererea lui Liviu Dragnea. Mușetescu, fost jurnalist la Academia Catavencu si Catavencii, a fost coleg cu Doru Buscu, apropiat al lui Liviu Dragnea, scrie hotnews.ro.

“Zona din Delta pe care eu o iubesc – să nu considerăm că favorizez o zonă sau alta – e zona Crișan-Caraorman-Mila 23 și sincer, și Uzlina, care este superbă! Dar aș vrea să fac o recomandare turiștilor: întotdeauna când vizează petrecerea concediului în Delta Dunării și Dobrogea de Nord, să nu uite că județul Tulcea are și zona “continentală”. Rezervația Munții Măcinului – o zona superbă de a petrece o vacanță, la fel cum e triunghiul mănăstirilor: Cocoș, Celic Dere și Saon, unele din cele mai vechi atestate în zona Dobrogea, pot reprezenta o zona fantastică pentru concediu”, spunea pentru GoNEXT, Cătălin Ţibuleac, președinte al Asociației de Management al destinației turistice Delta Dunării.