Viorica Dăncilă, soluţie pentru deblocarea crizei guvernamentale

Publicat: Luni, 09 Septembrie 2019 15:59 // Actualizat: Luni, 09 Septembrie 2019 16:55 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, în şedinţa de guvern, soluţia adoptată de guvern pentru a debloca activitatea după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a numi miniştrii interimari propuşi.

Foto: gov.ro

Guvernul va adopta în şedinţa de luni o hotărâre prin care va delega competenţa Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul de a motiva ordonanţele de urgenţă către Secretariatul General al Guvernului. 

"Sunt un om al soluțiilor și, împreună cu echipa guvernamentală, am identificat măsurile pentru a depăși această situație de blocaj, care putea fi rezolvată ușor dacă președintele își îndeplinea obligația stabilită de Constituție de a semna propunerile de interimari. Pentru deblocarea acestei situații, vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanțelor de urgență, în sensul motivării situației excepționale, așa cum cere legislația. Este o măsură firească, având în vedere că oportunitatea emiterii actelor normative aparține Guvernului în ansamblul său, iar acest aviz poate fi dat de către Secretariatul General al Guvernului. De altfel, acest atribut a aparținut în trecut unui departament aflat în subordinea aparatului de lucru al Guvernului. Am spus de nenumărate ori că vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura stabilitatea guvernamentală, să ne asigurăm că oamenii își primesc drepturile și nu au de suferit.  Așa vom face pentru că românii nu merită să fie sacrificați de interesele de campanie ale candidatului Klaus Iohannis", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Activitatea guvernului va putea fi astfel deblocată, după ce Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a rămas fără ministru, iar competenţele acestuia nu au fost delegate.

Guvernul va putea în acest fel să adopte în continuare ordonanţe de urgenţă, a precizat premierul Viorica Dăncilă în şedinţa de guvern.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ordonanţe de urgenţă sedinta de guvern Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 sep 22:58
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Deblocheazo că până acuma ne-ai tulburat pe toţi
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H