Şedinţă solemnă de Guvern, în Sala Unirii. Premierul Dăncilă şi delegaţia guvernamentală, huiduiţi la Alba Iulia

Publicat: Joi, 29 Noiembrie 2018 07:51 // Actualizat: Joi, 29 Noiembrie 2018 13:44 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, joi, la Alba Iulia, unde a avut loc, în Sala Unirii, o şedinţă solemnă de Guvern. Înaintea şedinţei, premierul Dăncilă şi delegaţia guvernamentală au făcut o vizită la Monumentul Unirii, la Catedrala Încoronării acolo unde s-au întâlnit cu ÎPS Părintele Irineu, apoi au mers la Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina pentru depunerea unei coroane de flori. La ceremonie, în piaţă, s-au strâns şi mai mulţi oameni care i-au huiduit şi au scandat "Ruşine, ruşine să vă fie! Demisia!".

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că şedinţa solemnă organizată joi la Alba Iulia este "probabil cel mai emoţionant moment" al mandatului actualului Guvern, precizând că vor fi puse în continuare în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţenilor.

Citeşte şi: Guvernul a adoptat OUG prin care vor fi deschise automat conturi de economii la Trezorerie pentru copiii cu vârsta sub 18 ani

"Avem privilegiul istoric de a fi miniştri ai Guvernului României în momentul aniversării a o sută de ani de la Marea Unire proclamată aici, la Alba Iulia. În plan simbolic este probabil cel mai emoţionant moment al mandatului nostru. Vom continua să punem în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţeanului, să arătăm copiilor şi urmaşilor noştri că avem capacitatea să le lăsăm moştenire o Românie demnă, prosperă, mai unită şi mai puternică", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de la Alba Iulia.

Potrivit şefei Executivului, actul unirii de acum o sută de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru binele României.

"Dragi români, este o onoare să fim astăzi la şedinţa solemnă organizată pentru a celebra Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri. Sala Unirii în care ne aflăm - un simbol şi un templu al României Mari, unde s-a hotărât şi s-a semnat actul Marii Uniri - este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi român. Actul unirii de acum o sută de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru binele României. Acei conducători nu au avut doar înţelepciune politică şi talent diplomatic, ci au venit şi cu o viziune pentru România Mare", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că Guvernul depune eforturi pentru a construi "o Românie modernă, activă, dinamică, cu o economie solidă şi o societate unită".

"Şedinţa simbolică a Guvernului este un moment de mare însemnătate pe care îl trăim cu toţii aici, la Alba Iulia, nu doar pentru a celebra, ci pentru a ne gândi şi la viitor. Eforturile pe care le depunem, toate iniţiativele şi măsurile pe care le luăm au scopul de a construi şi de a consacra în plan european şi internaţional o Românie modernă, activă, dinamică, cu o economie solidă şi o societate unită, o ţară care se adaptează la evoluţiile economice şi sociale interne şi internaţionale şi care are grijă de cetăţenii săi", a mai afirmat Dăncilă.

Citeşte şi: 

Dăncilă anunţă majorarea de cinci ori a indemnizaţiilor pentru invalizi, veterani şi văduve de război

Dăncilă anunţă salariu minim brut lunar de 3.000 lei. Cine va primi aceşti bani

Dăncilă, promisiuni pentru profesori: 5.000 euro pentru cei de la sate, 6 salarii medii brute la pensionarea celor cu 30 de ani vechime


Şedinţa solemnă de Guvern de la Alba Iulia a început cu intonarea imnului naţional de către Tudor Limbean, un copil din Vinţu de Jos. Totodată, a fost difuzat un film de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului.

Înaintea ședinței, premierul Dăncilă şi delegaţia guvernamentală au făcut o vizită la Monumentul Unirii, apoi la Catedrala Încoronării acolo unde s-au întâlnit cu ÎPS Părintele Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia. 

De la Catedrală, delegaţia s-a deplasat, pe jos, spre Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina pentru depunerea unei coroane de flori. Înainte şi după momentul solemn al intonării Imnului Naţional şi depunerea coroanei de flori, câţiva oameni au scandat lozinci împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a celorlalţi membri ai Executivului: "Ruşine, ruşine să vă fie", "Demisia!", "Incompetenţilor!", "Duceţi ţara de râpă!". 

Nici unul dintre membrii Guvernului nu a reacționat la scandări, preferând să se facă că nu îi aud pe protestatari. Până la urmă, protestatarii au fost opriți de jandarmi din scandări, informează Alba24.

Începând cu ora 10.30, se desfăşură o şedinţă solemnă de Guvern, în Sala Unirii. Guvernul va discuta joi, un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri destinate organizării, desfăşurării şi finanţării, în 2018, a paradei militare naţionale de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României.

La finalul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă va semna un acord între Guvernul României şi Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, un acord între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţiilor din Construcţii.

De asemenea, Viorica Dăncilă va semna în Cartea de Onoare a Cetăţii Alba Carolina.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alba Iulia centenar Sala Unirii Sala Unirii Alba Iulia Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 nov 14:16
Răspunde | Votează email 1 email
AndreiV
Felicitari d.na prim ministru, felicitari guvernului pentru initiativa de a organiza aceasta sedinta solemna in sala unirii din Alba Iulia.Am vizitat in aceasta vara Alba Iulia si am ramas profund dezamagita ca nu am vazut nici o actiune organizata in cistea CENTENARULUI si nici panouri care sa ne aduca aminte de MARETUL EVENIMENT CARE A AVUT LOC AICI ACUM 100 DE ANI(doar muzeul unirii avea insemnele cu 100 de ani).Probabil cei care ar fi trebuit sa se ocupe de acest eveniment sunt cei din pnl-pdl,care impreuna cu autodeclaratul succesor nazist,au compromis in totalitate manifestarile care trebuiau organizate pentru acest maret eveniment.Erau prea preocupati cu alimentarea urii si dezbinarii,cu organizarea de actiuni in tara si in afara ei,mai ales la ue,pentru compromiterea si distrugerea ROMANIEI si umilirea si batjocorirea poporului roman.Pana acum nu am vazut vreun partid politic,care sa blocheze orice initiativa a celor care au castigat legal puterea,sa foloseasca un limbaj agresiv si plin de ura,fata de adversarii politici,dar sa fie incompetenti in a face ceva pentru tara,pentru poporul roman,cel mai sarac din eu.Ba mai mult,intr-o veselie si cu o bucurie nedisimulata sa voteze impotriva tarii si poporului,acceptand preluarea,gratis a tarii de catre straini si considerand asa cum spunea autodeclaratul succesor nazist,ca daca nu indeplinim cerintele strainilor (austiecii care au golit muntii,furand lemnele),inseamna ca facem "discriminare"
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H