Viorica Dăncilă: Vrem de la Comisia Europeană o Garanţie pentru femeile care lucrează în mediul rural

Cu ocazia Consiliului Național al PSD au fost organizate mai multe ateliere la care au participat social-democrații. Unul dintre acestea a fost dedicat femeilor și egalității de gen. În cadrul acestui atelier, eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din Parlamentul European, le-a vorbit femeilor social-democrate despre necesitatea instituirii de către Comisia Europeană a unei Garanții pentru femeile din mediul rural, asemănătoare Garanției pentru tineri.

23 mart. 2015, 15:09
Viorica Dăncilă: Vrem de la Comisia Europeană o Garanţie pentru femeile care lucrează în mediul rural

„Știu eforturile Guvernului României privind egalitatea de gen. Încă sunt foarte mulți pași de făcut, pași care țin și de noi, de atitudinea noastră, de modul în care ne implicăm pentru obținerea drepturilor femeilor defavorizate. Mă gândesc la situația femeilor din agricultură. Femeile lucrează fără să aibă răsplata muncii lor, nu au acces la plata pentru munca depusă. Acest lucru trebuie să se înscrie pe agenda femeilor social-democrate.

Vrem de la Comisia Europeană o Garanție pentru femeile care lucrează în mediul rural, similară Garanției pentru tineret, astfel încât să creeze ele însele locuri de muncă pentru femei, să le dăm o speranță că acest domeniu nu este unul exclusiv dedicat bărbaților”, a declarat Viorica Dăncilă.