VIRAL: Un videoclip îi avertizează pe cetăţeni să iasă la vot în NUMĂR MARE. Motivul este halucinant

Ruşii sunt avertizaţi, printr-un videoclip care a devenit viral, că dacă nu vor veni în număr mare la vot există riscul ca Rusia să devină un stat deschis către persoanele homosexuale, iar cei care au vârsta peste 50 de ani să fie eligibili pentru serviciu militar, scrie The Guardian.

19 feb. 2018, 13:57
VIRAL: Un videoclip îi avertizează pe cetăţeni să iasă la vot în NUMĂR MARE. Motivul este halucinant

Videoclipul, care durează trei minute şi în care apar actori profesionişti, a fost postat pe reţelele sociale vineri şi a fost vizualizat de milioane de oameni. Actorii susţin că nu ştiu cine l-a comandat.

Acţiunea din videoclip are loc în 17 martie, cu o zi înainte de alegeri. Totul începe cu un bărbat care îşi ia în derâdere soţia pentru că s-a trezit devreme ca să se ducă la vot. „Ca şi cum nu o să mai fie cineva ales dacă nu te-ai duce tu”, îi spune el. Bărbatul adoarme apoi şi visează că un oficial militar, flancat de doi soldaţi, încearcă să îl înscrie în armată. „Dar am 52 de ani”, protestează bărbatul. „Excelent. Limita legală a vârstei până la care poţi face parte din armată a crescut până la 60 de ani”, este replica oficialului militar.

În scena următoare, bărbatul merge în bucătărie, unde vede un homosexual care îşi face unghiile. „Cine e?”, o întreabă pe soţie, iar aceasta îi aminteşte că fiecare familie din Rusia este obligată, conform noilor legi, să primească în casă persoane homosexuale care au fost părăsite de partenerii lor.

Aparent, acesta este momentul în care bărbatul se trezeşte. Numai că lângă el în pat este chiar bărbatul homosexual din bucătărie. Trezindu-se cu adevărat de data aceasta, bărbatul merge la soţie şi o roagă să meargă cu el la vot Ţpână nu e prea târziu”.

Unii jurnalişti consideră că videoclipul a fost produs fie de echipa de campanie a lui Vladimir Putin, fie de comitetul electoral condus de guvern. Kremlinul doreşte o prezenţă masivă la vot pentru a creşte legitimitatea mandatului lui Vladimir Putin. De cealaltă parte, liderul opoziţiei, Alexei Navalny, a cerut boicotarea alegerilor, despre care spune că sunt fraudate.

Sloganul de campanie al lui Putin este „Un preşedinte puternic. O Rusia puternică.”