Virgil Bălăceanu a dat verdictul: „Este utopic să vorbim despre pace în Ucraina, în acest moment”. Generalul a decodificat mesajul viral al lui Joe Biden | EXCLUSIV

Virgil Bălăceanu, celebru general român, nu crede în intențiile de stabilire imediată a păcii din partea lui Joe Biden, cu privire la conflictul din Ucraina. Militarul susține că în momentul de față, un astfel de scenariu este utopic. 

03 dec. 2022, 13:23
Virgil Bălăceanu a dat verdictul: „Este utopic să vorbim despre pace în Ucraina, în acest moment”. Generalul a decodificat mesajul viral al lui Joe Biden | EXCLUSIV

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a arătat dispus să reia dialogul cu omologul său rus, Vladimir Putin, dacă liderul de la Moscova îşi va manifesta dorinţa de a înceta războiul din Ucraina.

Genralul Virgil Bălăceanu a decodificat mesajul președintelui american, sâmbătă dimineața, în direct, la România TV.

„Îl putem interpreta ca pe-un mesaj, nu ca pe o retorică din partea președintelui Biden.

Trebuie să luăm în calcul și discuția pe care a purtat-o Putin cu Scholz. Putin a fost agresiv la adresa Occidentului, pentru că are o atitudine distructivă, prin trimiterea de arme ucrainenilor și instruirea lor. Semnalele nu pot fi pozitive, din acest punct de vedere. Și Putin spunea ca se poate discuta pacea, după anexarea teritoriilor. Teritoriile din sud-est sunt miza.

E posibil ca Putin, după ce-și îndeplinește obiectivele, să aibă inițiativa negocierilor de pace. Să nu ne surprindă la un moment dat că Putin va reuși să ocupe cealaltă jumătate a Donețkului – are timp destul de mult (…) Ucrainenii spun că orice spune Putin legat de pace e doar o pauză de a-și regrupa forțele și a le reîmprospăta. 

E utopic să discutăm în acest moment despre pace, având în vedere situația de pe teren”, a declarat Virgil Bălăceanu, pentru România TV.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a spus că vrea să vorbească cu Putin în următoarele zile. Ultima întâlnire oficială dintre Emmanuel Macron şi Vladimir Putin datează din 11 septembrie.