Virgil Ianțu se desparte de TVR. Ce se întâmplă cu emisiunea „Câștigă România” și cu cine va semna celebrul prezentator

Virgil Ianțu a fost gazda emisiunii „Câștigă România” începând cu anul 2017. A colaborat cu TVR de mulți ani, dar se vehiculează că postul de televiziune se află în discuții cu producătorii cu privire la viitorul emisiunii începând din toamnă.

15 sept. 2023, 20:58
Virgil Ianțu se desparte de TVR. Ce se întâmplă cu emisiunea „Câștigă România” și cu cine va semna celebrul prezentator
Virgil Ianțu se desparte de TVR. Ce se întâmplă cu emisiunea „Câștigă România” și cu cine va semna celebrul prezentator

Din considerente financiare, se pare că emisiunea „Vedeta Populară”, moderată de Iuliana Tudor, va fi scoasă din programul de toamnă al TVR. Cu toate acestea, prezentatoarea nu va rămâne fără loc de muncă, deoarece urmează să prezinte diferite evenimente de muzică populară, printre care se numără Festivalul Cântecele Munților de la Sibiu, un festival din Câmpulung și altele. Acum se vehiculează că este posibil ca și prezentatorul emisiunii „Câștigă România” să se confrunte cu aceeași situație.

Citește și: O nouă anchetă în TVR, după ce imagini din arhiva ”Replay au ajuns ilegal pe YouTube. Ce spune Marian Olaianos, fostul realizator al emisiunii

În prezent, emisiunea condusă de Virgil Ianțu nu are o poziție stabilă în grila de programe. Cu toate acestea, paradoxal, emisiunea a obținut rezultate bune în ceea ce privește audiența, ceea ce a condus la mutarea ei de pe TVR 2 pe TVR 1.

Întrebați de Paginademedia.ro, oficialii TVR 1 au declarat că nu au ajuns încă la o concluzie, menționând că: „În prezent se poartă negocieri cu Zuchero (casa de producţie) în vederea păstrării în grila de toamnă a TV”

Începând cu anul 2022, emisiunea s-a mutat de pe platforma online pe cea televizată, semnând un contract cu TVR. Virgil Ianțu colaborează cu aceeași echipă de peste două decenii și este convins că oferă tot ce este mai bun în ceea ce face. Deși are o afecțiune pentru copii și se bucură de interacțiunea cu aceștia, are o problemă cu părinții care îi aduc pe cei mici la televizor fără să-i întrebe în prealabil. Nu este de acord cu un astfel de comportament, deoarece consideră că expunerea la televizor la o vârstă fragedă poate fi problematică.

„Castingul este unul dintre cele mai importante elemente la această producţie. Selecţia o face o echipă cu care colaborez de peste 20 de ani. Sunt oameni care iubesc copiii, îi înţeleg, ştiu să asculte şi să îi aleagă pe cei care se sunt potriviţi pentru această emisiune. Ştiu că mulţi vor să îşi vadă copilul pe acel scaun, dar, dacă cel mic nu îşi doreşte şi el sau nu se simte confortabil, insistenţa de a-l expune nu îi face copilului niciun serviciu, ba, dimpotrivă”

Cu prilejul unui interviu pentru sursa citată anterior, a spus și care este vârsta optimă pentru cei care vor să vină la emisiunea sa:

„Un copil trebuie să aibă deschiderea şi relaxarea de a fi el însuşi şi în condiţii de filmare sau în prezenţa altora, dornic să îşi împărtăşească poveştile, dar sinceritatea este elementul cheie. Din acest motiv, vârsta potrivită este între 3-7 ani, când copilul este sincer, fără măşti ce apar uşor, uşor, atunci când copilul îşi conştientizează rolul în societate”

Citește și: Lipsă de transparență la TVR, după scandalul de la Eurovision. Ce ascunde conducerea instituției publice, care încalcă legea | EXCLUSIV