Virgil Musta atrage atenţia: „E o singură contraindicaţie categorică a vaccinului antiCOVID”. Ce trebuie să ştim!

Doctorul Virgil Musta atrage atenţia asupra vaccinului antiCOVID. Medicul spune că există o singură contraindicaţie clară la care trebuie să avem mare grijă.

23 ian. 2021, 18:16
Virgil Musta atrage atenţia: „E o singură contraindicaţie categorică a vaccinului antiCOVID”. Ce trebuie să ştim!
Dr Virgil Musta

Virgil Musta atrage atenţia. Se pare că antitodul nu ar trebui adiministrat persoanelor care au reacţii alergice severe la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol.

Virgil Musta atrage atenţia: E o singură contraindicaţie categorica a vaccinnului antiCOVID

Contraindicaţiile sunt strict pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe, pentru cei care urmează un tratament anticoagulant sau au febră.

”Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril.

Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, spune medicul Virgil Musta, conform Adevărul.

Persoanele care se înscriu pe platforma electronică de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19 nu au nevoie de semnătură electronică, informează marţi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

„În contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind obligativitatea deţinerii unui certificat de semnătură electronică de către cetăţeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de Presă al STS face următoarele precizări.

Cetăţenii care fac parte din etapa 3 (populaţia generală) de vaccinare vor putea să se înscrie în platforma electronică, fără a fi condiţionaţi de deţinerea unui certificat digital calificat (semnătură electronică). Pentru populaţia generală atât înscrierea în platformă, cât şi vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite”, transmite STS printr-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Dominic Fritz, primarul Timişoarei, scrisoare deschisă către Valeriu Gheorghiţă şi Vlad Voiculescu: „Nu avem suficiente doze de vaccin”


loading...