Virgil Musta: ”Virusul nu va avea nicio șansă să învingă. Vă cer doar responsabilitate”

Virgil Musta, unul dintre medicii de bază în lupta cu coronavirusul, este convins că pandemia de coronavirus va dispărea. Medicul susține că în curând virusul va putea fi tratat ușor, cu un simplu medicament

01 ian. 2021, 17:29
Virgil Musta: ”Virusul nu va avea nicio șansă să învingă. Vă cer doar responsabilitate”

Virgil Musta este de părere că vom învinge virusul, iar în curând acesta va fi tratat cu un simplu medicament. Medicul din Timișoara, consideră că ”suntem în război” cu acest Covid-19, un ”virus parșiv și ucigaș”, care a devenit ”mai agresiv și puternic”, dar este convins ”că vom învinge”, conform Timiș Online.

Citește și: Tabelul fazelor COVID. Medicul Virgil Musta trage un nou semnal de alarmă pentru cetățeni

”Nu aș spune că trăim aproape de un an cu virusul SARS-CoV-2, ci mai degrabă că suntem în război de un an cu acest virus parșiv și ucigaș. Încă nu ne cunoaștem foarte bine, permanent avem surprize, iar când am crezut în luna iunie că l-am biruit, a reînviat ca pasărea Phoenix și a devenit mai agresiv și puternic. Dar nici noi nu ne lăsăm. Vă spun dumneavoastră, ca să transmiteți comunității, printr-un articol la fel de inspirat, că vom învinge. Dar acest lucru nu-l putem face individual, ci numai împreună vom reuși. Și dacă toată lumea va fi convinsă de acest lucru, și dacă toată lumea va deveni responsabilă și va trage în aceeași direcție, virusul nu va avea nicio șansă să învingă. Vă cer doar responsabilitate și solidaritate, pentru a câștiga războiul, cu pierderi cât mai mici”, a spus Musta.

Virgil Musta a realizat un tabel al fazelor COVID și a tras un nou semnal de alarmă pentru cetățeni. Medicul susține că tot mai mulți români nu se prezintă la medic în momentul în care apar primele simptome ale infecției cu COVID. Medicul a tras o concluzie în urma unei analize pe care a realizat-o în spital, încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Acesta a postat un mesaj pe o rețea de socializare pentru a ajuta cetățenii să prevină evoluția spre forme critice.