Virgil Niţulescu câştigă şefia MŢR: Aştept încheierea controalelor

Managerul interimar al Muzeului Țăranului, Virgil Nițulescu, a fost declarat câștigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru conducerea instituției, obținând nota 8,40, conform unei informații publicate pe site-ul ministerului.

09 aug. 2016, 10:16
Virgil Niţulescu câştigă şefia MŢR: Aştept încheierea controalelor

Virgil Nițulescu a precizat, potrivit Agerpres, că acum așteaptă să se încheie controalele efectuate de Corpul de control al prim-ministrului și de reprezentanții Ministerului Culturii și de abia după aceea, dacă lucrurile „merg bine”, așteaptă numirea sa în funcție.

„Aștept în primul rând să văd ce va spune Corpul de control al prim-ministrului, care probabil se va pronunța în următoarele câteva zile, și după aceea doamna ministru îmi va comunica ce se va întâmpla mai departe. Eu am câștigat concursul, dar există acest control și vom vedea. O să vină și un control de la minister să verifice activitatea muzeului, o să mai dureze”, a declarat Virgil Nițulescu.

El crede că, dacă lucrurile merg bine, mai devreme sau mai târziu ar trebui să i se încheie un contract de management pe o perioadă de cinci ani.

La concursul organizat de Ministerul Culturii s-au mai înscris antropologul Vintilă Mihăilescu, care s-a clasat al doilea, cu nota 7,87, și Liliana Passima, cercetător în cadrul Muzeului Țăranului.