Virgil Popescu anunță că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide: ”Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

Ministrul Energiei a spus că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide. Virgil Popescu a anunțat investiții de 900 de milioane de euro în parcuri fotovoltaice şi unităţi pe bază de gaz natural în județ.

14 oct. 2022, 18:49
Virgil Popescu anunță că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide: ”Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

Virgil Popescu a anunțat vineri, la Târgu Jiu, că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide și nici nu vor exista disponibilizări de personal deoarece este nevoie de energie pe bază de cărbune.

Citește și Virgil Popescu îndemnă la grevă împotriva facturilor umflate: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”

Potrivit afirmațiilor făcute de ministru, în județul Gorj vor fi investiți aproximativ 900 de milioane de euro pentru crearea de parcuri fotovoltaice şi unităţi pe bază de gaz natural pentru producerea energiei.

„Nu se pune problema ca să închidem ceva sau să plece oameni acasă, activitatea continuă la Complexul Energetic Oltenia, este nevoie de energie pe bază de cărbune şi atâta timp cât energia aceasta este produsă, ea va funcţiona. S-ar putea să avem o problemă legată de fronturile de lucru la anul, dar şi acolo trebuie de acum să ne gândim ca să avem mai mult cărbune pentru că anul acesta da, CE Oltenia funcţionează la capacitate maximă, producţia de cărbune a crescut, fronturile funcţionează la maxim şi aşa trebuie să funcţioneze şi anul viitor. (…) Sunt aprobate aproximativ 900 de milioane de euro pentru judeţul Gorj pentru investiţii pentru unităţi pe bază de gaz natural pentru producerea energiei electrice, pentru fotovoltaice, există un volum foarte mare financiar care vine în judeţ tocmai pentru a face şi mai eficientă această companie şi a o pregăti de viitor”, a spus Virgil Popescu, conform Agerpres.

Ministrul Energiei a transmis că în acest an CEO va avea un profit operaţional. Mai mult, Virgil Popescu a ținut să reitereze faptul că în această iarnă în România nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze şi cărbune, subliniind faptul că în cursul dimineţii zilei de vineri, stocurile de gaze în depozite au ajuns la peste 90%.

„Rezervele de gaze naturale au depăşit 90%, 90,3% în această dimineaţă, rezervele de cărbune sunt conform planului de iarnă, nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze şi cărbune în această iarnă”, a spus ministrul Energiei.

Virgil Popescu a mers vineri, la Rovinari şi Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari. Ministrul a făcut un tur al termocentralei, apoi a participat la comemorarea celor 50 de ani de activitate a unităţii.

Citește și Virgil Popescu a găsit soluţia pentru frigul din casele românilor: „Eu în casă stau îmbrăcat în blugi, indiferent de anotimp”