Virgil Popescu anunţă când renunţă România complet la cărbune. „Vrem să folosim gazul drept combustibil de tranziţie”

Ministrul Energiei a acordat un interviu publicaţiei Jerusalem Post în care a afirmat că există un potenţial mare de cooperare între România şi Israel în domeniul energiei.

18 apr. 2022, 11:51
Virgil Popescu anunţă când renunţă România complet la cărbune. „Vrem să folosim gazul drept combustibil de tranziţie”

Virgil Popescu a precizat că România ia în calcul să elimine treptat cărbunele până în anul 2032.

„Există un potenţial mare de cooperare între România şi Israel în domeniul energetic”, a spus ministrul Energiei în interviul acordat Jerusalem Post.

Ministrul Energiei a afirmat că vrea să întâlnească cu mai multe companii dispuse să investească în România.

„Vrem să vorbim despre surse regenerabile. Vrem să vorbim despre investiţii şi trebuie să cumpărăm gaz”, a menţionat Popescu.

Citeşte şi: Legea offshore a fost depusă în Parlament. Virgil Popescu: „Primele gaze din Marea Neagră, aproape 1 miliard de metri cubi anual, vor veni în a doua jumătate a acestui an”

Ministrul liberal a subliniat că principala problemă este reducerea dependenţei de gazul rusesc, iar „nevoia românească de gaze poate fi relevantă doar pentru un deceniu sau doi”.

„Vrem să înlocuim combustibilii fosili. Când am vorbit cu ministrul, i-am spus despre mixul de energie electrică din România. Avem aproape 20% cărbune, aproape 8% gaz, aproape 20% nuclear, iar restul de 40% sunt hidro şi surse regenerabile. Vrem să eliminăm treptat cărbunele până în 2032 şi să folosim gazul ca combustibil de tranziţie”, a spus ministrul Energiei, conform News.ro.

Popescu a ţinut să precizeze că Israelul este util României nu doar pentru gazele sale naturale. ”Start-Up Nation are multe de oferit în ceea ce priveşte inovarea în energie regenerabilă”, a spus el.

Virgil Popescu a vizitat Institutul de Export Israel, unde s-a întâlnit cu mai multe companii şi a discutat despre potenţialul uriaş al soluţiilor energetice cu hidrogen în viitorul României, arată Jerusalem Post.

„Cred că aceasta este o oportunitate uriaşă de cooperare între companiile israeliene şi româneşti”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a menţionat că România şi Israelul „dacă lucrează împreună, pot face multe progrese în domeniul hidrogenului, pe care îl considerăm combustibilul viitorului”.

Citeşte şi: Virgil Popescu, veste bună în plină criză energetică. România este unul dintre cele mai puţin dependente state de gazul rusesc

 


loading...
Partenerii noștri