Virgil Popescu, despre încercarea asocierii Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor din Valea Jiului: ”Nu s-au adus acolo să rezvole probleme, ci să se folosească de această problemă”

Ministrul Energiei susține că încercarea senatoarei Diana Șoșoacă și a liderilor AUR de a se asocia cu protestetele minerilor din Valea Jiului a fost pentru a câștiga capital politic și nu pentru a ajuta.

23 feb. 2021, 09:20
Virgil Popescu, despre încercarea asocierii Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor din Valea Jiului: ”Nu s-au adus acolo să rezvole probleme, ci să se folosească de această problemă”

Virgil Popescu consideră că Diana Șoșoacă și liderii AUR nu s-au dus în Valea Jiului pentru a rezolva problema, ci pentru a se folosi de aceasta pentru a câștiga capital politic. Ministrul susține că aceast comportament nu este unul normal deoarece toți trebuie să tragă în aceeși direcție pentru a rezolva problemele minerilor.

„S-au încins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo să rezolve probleme, ci s-au dus să se folosească de această problemă, a întârzierii plății salariilor, care cu adevărat este o problemă pentru acea zonă – este o zonă monoindustrială – să câștige un capital politic. Nu este normal. Toți trebuie să tragem în aceeași direcție să găsim o rezolvare pentru Valea Jiului. Fondul de tranziție justă pus la dispoziție de UE trebuie folosit în acest scop” , a declarat Virgil Popescu la Digi24.

”Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor era oricum rezolvată prin această ordonanță pe care am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui proteste. Suntem persoane responsabile, un guvern responsabil. Un an de zile nu au fost întârzieri la plata salariilor. Nu putem vorbi de întârzieri repetate la plata salariilor. Asta a fost prima lună în care s-a întârziat mai mult de trei zile plata salariilor. Nu cred că faptul că au venit politicienii și s-au suit pe acest val la un nivel de protest mai mare decât în mod uzual a făcut ca această criză să se finalizeze. Oricum eram hotărâți să finalizăm acest lucru și să rezolvăm problema. Trebuie să restructurăm compania, nu putem merge așa” , a mai adăugat ministrul.

Citește și: Diana Şoşoacă, despre situaţia minerilor de la Lupeni: „E bine că s-a detensionat situaţia, că ar fi murit oameni şi ar fi fost crimă cu premeditare. Aşa e doar tentativă de omor”

În cadrul celei de-a șasea zi de proteste ale minerilor din Valea Jiului, la Lupeni, au ajuns liderii AUR și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din partid, în încercarea de a se asocia cu protestul minerilor. De asemenea, vineri au mers în Valea Jiului și co-președintele AUR, Claudiu Târziu, și Anamaria Gavrilă, deputat de Hunedoara.