Virgil Popescu ține tare de scaun. Ministrul PNL crede că e de neînlocuit: „Se apropie o iarnă complicată. Cine are interesul să schimbe un ministru al Energiei?!”

Deși este presat de AUR, USR și PSD să elibereze funcția de ministru al Energiei, Virgil Popescu ține tare de scaun. 

25 aug. 2022, 08:42
Virgil Popescu ține tare de scaun. Ministrul PNL crede că e de neînlocuit: „Se apropie o iarnă complicată. Cine are interesul să schimbe un ministru al Energiei?!”

Ministrul PNL nu ia în calcul o eventuală demitere. Virgil Popescu susține că trebuie să rămână pe funcție pentru că are de gestionat „o iarnă complicată”.

„Eu cred că-mi fac treaba la minister şi am reuşit să punem energia României pe o direcţie bună, pentru că de 20 de ani nu s-au mai făcut investiţii. Am reuşit să demarăm investiţiile (…)

Aş pune o întrebare retorică: cine are, totuşi, interesul să schimbe un ministru al Energiei înainte de iarnă, când se apropie o iarnă complicată? Eu cred că nimeni nu are acest interes”, a declarat Virgil Popescu, pentru Digi24.

 

Virgil Popescu aruncă vina pe cei de la PSD și ANRE

 

De asemenea, Virgil Popescu a dat vina pe președintele ANRE, Dumitru Chiriță pentru situația dezastruoasă din energie.

Românii trebuie să plătească mult mai mult pentru curentul electric și gaz din cauza lui Chiriță, a susținut Virgil Popescu. Șeful ANRE este montat pe funcție de PSD, iar instituția pe care o conduce nu-și face treaba, a mai punctat PNL-istul.

Miercuri, 24 august, la finalul ședinței de guvern, întrebat dacă îi e frică de remaniere, ministrul Energiei a susținut că nu-i e teamă decât de Dumnezeu.

Întrebat dacă se simte vizat de o remaniere, el a răspuns: „Nu mie trebuie să îmi puneţi această întrebare. Cine vine pe o funcţie se gândeşte că nu e pe viaţă. Nu-mi e teamă decât de Dumnezeu, deci nu e absolut nicio problemă. Eu îmi fac treaba pentru că avem o iarnă complicată şi îmi voi face treaba în continuare”.

Primul politician din Parlamentul României care a cerut remanierea lui Virgil Popescu a fost George Simion, de la AUR, încă din februarie.