VIRUSUL A-H1N1. Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni

Publicat: Joi, 28 Ianuarie 2016 17:37 // Actualizat: Joi, 28 Ianuarie 2016 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Cel puțin 107 persoane, între care opt copii și patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei țări, transmite EFE joi.

Foto: teletica.com

Pacienții care au decedat din cauza virusului A/H1N1 nu fuseseră vaccinați contra acestei boli și "au apelat, în general, târziu la doctor", potrivit informațiilor furnizate de ministrul sănătății de la Moscova, Veronika Skvortsova.

"Desigur, fiecare viață de om este neprețuită, dar situația nu trebuie să fie exagerată. În 2009, când am avut o epidemie de gripă porcină, au murit 687" de oameni în Rusia, a ținut să sublinieze demnitarul.

Totodată, ministrul a estimat că frecvența îmbolnăvirilor cu A/H1N1 va atinge punctul maxim în cursul actualei și viitoarei săptămâni, pentru ca apoi să scadă, iar epidemia să ia sfârșit spre finalul lunii februarie.

Virusul A/H1N1 nu a suferit mutații față de anul 2009, așa încât autoritățile dispun de toate resursele necesare pentru a face față epidemiei, a asigurat Veronika Skvortsova.

În prezent, "este vorba despre o gripă care duce rapid la pneumonie și poate să producă și alte afecțiuni infecțioase", a avertizat în presa locală Alexei Yakovlev, medicul-șef al Spitalului Clinic Botkin din Sankt Petersburg.

Peste 800 de școli și licee din Rusia au fost închise în aceste zile și se află în carantină din cauza gripei porcine.

Citeşte şi Gripa revine: 12 cazuri diagnosticate până în prezent la nivel naţional, majoritatea cu AH1N1

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
A/H1N1 cazuri gripă AH1N1 gripa porcina morti gripă porcină Rusia virus A/H1N1
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 20:17
...săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei țări, Citește mai departe… ...
28 ian 18:03
... Cel puțin 107 persoane, între care opt copii și patru femei însărcinate, au murit...
28 ian 18:00
...porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei țări, Citește mai departe… Citeste mai departe: VIRUSUL A/H1N1. Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia...
1
EUR
4.8359
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H