Virusul Ebola a reapărut în Guineea după ce OMS a declarat sfârşitul epidemiei în Africa de Vest

Autoritățile din Guineea au anunțat joi decesul a două persoane în urma contractării virusului Ebola, la câteva ore după o nouă declarație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) despre o presupusă oprire a "tuturor lanțurilor inițiale de transmitere" ale epidemiei în Africa de Vest, relatează AFP.

18 mart. 2016, 06:14
Virusul Ebola a reapărut în Guineea după ce OMS a declarat sfârşitul epidemiei în Africa de Vest

Joi dimineață, OMS a anunțat sfârșitul ultimului episod al bolii în statul vecin, Sierra Leone, ultima țară din regiune încă afectată de cel mai grav focar de Ebola de la identificarea virusului în Africa Centrală în 1976.

Cele două noi cazuri au fost detectate în sud-estul Guineei, în sub-prefectura Koropara, a anunțat joi guvernul din această țară într-un comunicat, precizând că probele prelevate din corpurile celor două persoane din aceeași familie au fost testate pozitiv cu virusul Ebola.

„Deocamdată, există două cazuri confirmate și trei probabile”, se indică în comunicat. „Autoritățile sanitare au luat măsuri adecvate” pentru a opri „propagarea bolii”, au subliniat autoritățile.

„Este vorba despre un bărbat și soția lui, care au murit în urma vărsăturilor și a diareei într-o localitate, ai cărei locuitori au informat serviciul sanitar din Nzérékoré”, principalul oraș din regiune, a declarat o sursă apropiată de Coordonarea locală a luptei împotriva Ebola, cu condiția anonimatului.

OMS a confirmat prezența celor două cazuri pe contul său de Twitter.

Citeşte şi OMS: Virusul Zika este în aceeaşi categorie cu Ebola. A fost decretată urgenţă medicală globală