Viscolul a dat peste cap circulaţia feroviară: TRENURI ANULATE sau cu întârzieri de sute de minute

Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă, în jumătatea de sud a ţării, o serie de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo dificile, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, acestea urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.

26 ian. 2014, 06:41
Viscolul a dat peste cap circulaţia feroviară: TRENURI ANULATE sau cu întârzieri de sute de minute

UPDATE: Zece trenuri de călători staţionau, în jurul orei 9.00, în gări adiacente, întrucât pe relaţia Comarnic – Valea Largă au avut loc căderi de copaci care au rupt linia de contact pe ambele fire de circulaţie, potrivit datelor furnizate de Ministerului Transporturilor.

12 trenuri înregistrau întârzieri semnificative, cel mai mult fiind în cazul a două trenuri Bucureşti Nord – Braşov (630 de minute şi, respectiv, 420 de minute) şi Craiova – Braşov 540 de minute. Întârzieri foarte mari aveau şi Bucureşti Nord – Dej Călători (420 de minute), Bucureşti Nord – Salva (360 de minute), Dej Călători – Bucureşti Nord (228 de minute), Braşov – Bucureşti Nord (180 de minute), Salva – Bucureşti Nord (100 de minute), Bucureşti Nord – Satu Mare şi Satu Mare – Bucureşti Nord (60 de minute).

Peste 60 de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit Ministerului Transporturilor.

Din cauza ninsorii viscolite se circulă în continuare cu limitare de viteză de 50 de km/oră pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti, Bucureşti – Feteşti şi Făurei – Ţăndărei, între staţiile Dudeşti – Spicu, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni, Ploieşti – Adjud, Barboşi -Tecuci – Mărăşeşti şi Slobozia – Ciulniţa – Călăraşi, trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, potrivit unui comunicat emis de CFR Călători.

Linia CF Ploieşti – Urziceni este închisă din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă care depăşesc un metru.

Echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de tăiere a copacilor şi remedierea defecţiunilor survenite la linia de contact între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact.

VEZI ŞI: Situaţia drumurilor din România: Tronsoane din autostrăzile A1, A2 şi A3 sunt în continuare închise

Trenurile aflate în grafic staţionează în gările de pe traseu, acestea urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.

„Se intervine în continuare pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor din staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât îndrumarea trenurilor să se facă în condiţii de siguranţă. Astfel, în vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviara şi a utilajelor pentru deszăpezire, duminică 26 ianuarie 2014, a fost redus numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat la condiţiile meteo nevaforabile, la solicitările publicului călător, dar şi pentru a se evita blocarea acestora în parcurs”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, din cauza menţinerii avertizării de Cod Portocaliu anunţate de Administraţia Naţională de Meteorologie, CFR precizează că există şi pentru perioada următoare posibilitatea anulării şi a altor trenuri cu scopul de a preîntâmpina blocarea acestora în parcurs.

CITEŞTE ŞI: Aeroporturile din Capitală sunt deschise. Unele zboruri au întârzieri de 30 de minute la decolare

Porturile Constanţa, Mangalia şi Midia au fost închise, iar manevrele suspendate, din cauza vântului în forţă. Tot din cauza vântului puternic, au fost închise şi Bara Sulina şi Canalul Dunăre-Marea Neagră, în ultimul caz fiind suspendate şi manevrele.