Viscolul a făcut prăpăd în județele Bacău și Vaslui. Gospodării îngropate în zăpadă în Buzău

Viscolul a făcut prăpăd la granița dintre județele Bacău și Vaslui! Zăpada de pe câmp a fost adusă de vântul puternic pe șosea unde s-au format troiene chiar și de un metru. Inclusiv un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț și a rămas blocat. Iar în Vrancea doi bolnavi au fost duși cu șenilata la spital.

30 ian. 2023, 09:45
Viscolul a făcut prăpăd în județele Bacău și Vaslui. Gospodării îngropate în zăpadă în Buzău

După două zile de ninsori și viscol puternic mai multe drumuri din Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău sunt în continuare închise sau circulația este îngreunată pentru că sunt acoperite de zăpadă sau gheață. Chiar dacă drumarii lucrează zi și noapte, zăpada troienită este adusă pe carosabil.

O mașină care a derapat și a ajuns în șanț a fost pur și simplu îngropată în zăpadă, în Vrancea.

Și un utilaj de deszăpezire a rămas blocat în șant după ce a vrut să evite o mașină.

Și în Vrancea au fost probleme. Pompierii au intervenit cu o șenilată pentru a duce la spital doi bolnavi care aveau nevoie de dializă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, din cauza condițiilor meteorologice a rămas închis circulației publice DN 24D, între localitățile Băleni – Tulucești, județul Galați.

De asemenea, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone) pe DN 24D, între Băleni și limită cu județul Vaslui.

Este semnalată burniță care favorizează depunerea poleiului pe mai multe artere rutiere din județele Argeș și Dâmbovița, fără a fi semnalate evenimente rutiere în desfășurare.

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 10-36 este semnalată ninsoare slabă, carosabilul fiind umed și nu sunt evenimente rutiere în desfășurare. Pe tronsonul kilometric 36-212 și pe autostrada A4 Ovidiu Agigea, carosabilul este parțial umed, fără precipitații.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești și A1 Sibiu-Deva nu sunt semnalate precipitații, iar vizibilitatea este bună.

 

Viscolul a făcut prăpăd în județul Buzău. Multe gospodării din satele de munte din județ sunt îngropate în zăpadă. La Bisoca, localitate aflată între Munții Buzăului și cei ai Vrancei, troienele depășesc pe alocuri doi metri, potrivit stiridebuzau.ro.

Drumul spre cătunul Lacurile a fost înzăpezit până la orele prânzului. Munți de zăpadă de trei metri s-au format după trecerea utilajelor de deszăpezire.

Chiar și în gospodăriile mai ferite, s-a depus o pătură de omăt de cel puțin un metru grosime.