Viscolul a făcut prăpăd în ţară. Maşini ajunse în şanţ şi circulaţie blocată

Prăpăd din cauza viscolului în mai multe zone ale țării. În județul Neamț patru mașini au ajuns în șanț din cauza poleiului. Și în alte zone din țară a nins abundent, iar drumarii au intervenit de urgență.

08 dec. 2020, 08:55
Viscolul a făcut prăpăd în ţară. Maşini ajunse în şanţ şi circulaţie blocată

Viscolul a făcut prăpăd în ţară. În Dolj a nins toată noaptea, iar utilajele de deszăpezire au intervenit pentru a curăţa drumurile.

În judeţul Neamţ, patru mașini au ajuns în șanț din cauza poleiului pe drumul către localitatea Izvoare. Alte cinci au rămas blocate, iar drumarii au intervenit de urgență cu antiderapant.

Și în Mehedinți a nins abundent, iar stratul de zăpadă măsoară deja câțiva centimetri. Meteorologii spun că ninsorile vor continua și în zilele următoare.

Citeşte şi COD GALBEN de ninsori. Strat de zăpadă şi în Capitală înainte de Sărbătorile de iarnă

Viscolul a făcut prăpăd în ţară. Circulaţie  blocată pe A1 şi A2

Potrivit Infotrafic, pe A1 Bucureşti – Piteşti traficul este blocat la kilometrul 52 (Localitatea Corbii Mari, jud. Dâmboviţa), sensul către capitală, din cauza unui autotren care a derapat şi a rămas imobilizat în glisiera mediană.

De asemenea, pe A2 Bucureşti-Constanţa, traficul este blocat la kilometrul 24+500(localitatea Brăneşti, jud. Ilfov), sensul către litoral, din cauza unui autotren care a derapat şi a rămas imobilizat pe prima bandă şi banda de urgenţă.

Se estimează că traficul va fi reluat în cel mult o oră.

În mai multe zone din ţară, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting de lapoviţă şi ninsore. Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece în toată ţara şi se vor semala precipitaţii, mai ales sub formã de ninsoare în Moldova, mixte în Oltenia şi Muntenia şi predominant sub formã de ploaie în Dobrogea.

În zona Băragan şi sudul Moldovei se va depune polei. La munte, vor predomina ninsorile, trecãtor viscolite în zonele de creastã şi va continua sã se depunã strat de zãpadã.