Viscolul face ravagii, şoferii sunt disperaţi din cauza vântului care spulberă zăpada. Probleme, pe mai multe drumuri naţionale UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în mai multe zone din ţară, se circulă în condiții de iarnă. RomaniaTV.net vă prezintă situaţia drumurilor actualizată.

19 ian. 2017, 06:33
Viscolul face ravagii, şoferii sunt disperaţi din cauza vântului care spulberă zăpada. Probleme, pe mai multe drumuri naţionale UPDATE

UPDATE 15.20. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Suceava, circulația rutieră pe DN17 (E58) Vatra Dornei – Bistrița a fost reluată, pe un fir alternativ. Din cauza unei coliziuni dintre două autotrenuri, traficul fusese întrerupt total la km 117+900 de metri, în zona localității Poiana Stampei (pe Pasul Tihuța).

UPDATE 14.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unei coliziuni dintre două autotrenuri, circulația rutieră pe DN17 (E58) Vatra Dornei – Bistrița este întreruptă pe ambele sensuri pe Pasul Tihuța, în județul Suceava. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

UPDATE 11.20 Un autobuz cu 50 de călători a rămas blocat în zăpadă, joi dimineaţă, între localitatea Ciocârlia de Sus din judeţul Constanţa şi Autostrada 2, pentru deblocarea lui fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor şi a drumarilor.

Vântul continuă să bată cu putere, spulberând zăpada, joi dimineaţă, în special în judeţul Constanţa, aici fiind înregistrate, în ultimele 24 de ore, cele mai multe solicitări pentru situaţii de urgenţă din cauza condiţiilor meteo. În jurul orei 06.30, un autobuz cu 50 de călători a rămas blocat în troiene la câteva sute de metri de intrarea în localitatea Ciocârlia de Sus, judeţul Constanţa, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor şi ma drumarilor cu mai multe utilaje pentru a-i aduce în siguranţă în sat.

„Recent s-a finalizat o intervenţie pe DJ 381 între localitatea Ciocârlia de Sus (jud. CT) şi autostrada A 2 pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane care, în jurul orelor 06.30, şi-a întrerupt deplasarea la aproximativ 300 metri de intrarea în localitate.De asemenea, pe alt sector al DJ 381, între loc. Valea Dacilor şi Ciocârlia de Sus s-a reuşit deblocarea a 2 autoturisme cu 3 persoane, situaţie semnalată în jurul orei 8.00 în această dimineaţă. În contextul efectelor fenomenelor meteo din ultimele ore, s-au desfăşurat 28 de intervenţii, în urma cărora au fost deblocate 32 auto şi 75 persoane. Cele mai multe intervenţii au fost executate în judeţul Constanţa, unde au fost deblocate 20 auto şi 48 persoane. La nivelul judeţelor afectate au fost efectuate 2.823 intervenţii medicale de către serviciile de ambulanţă (2.471) şi SMURD (352), dintre care 36 pentru gravide şi 22 pentru persoane dializate, fiind transportate la spaţiile puse la dispoziţie de către autorităţile locale, 29 persoane fără adăpost.În aceeaşi perioadă, în zonele afectate, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat un număr de 8 misiuni medicale (AR-2, GL-3, B-2 şi DJ-1)”, se arată într-o informare remisă, la ora 10.00, de Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

UPDATE 10.45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

Restricție de tonaj (de 7,5 tone) este instituită pe trei drumuri naționale:

  • DN3 Cobadin – Ostrov, în județul Constanța
  • DN5B Giurgiu – Ghimpați, în județul Giurgiu
  • DN41 Daia (Giurgiu) – Oltenița (Călărași).

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, din cauza vântului puternic sunt oprite manevrele în porturile Constanța Sud-Agigea și Constanța Nord (traficul fluvial), iar navigația pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

UPDATE 10.00 Un microbuz în care se aflau 15 persoane a rămas blocat, joi dimineaţa, timp de o oră, în judeţul Olt, pe Drumul Naţional 542, între localităţile Redea şi Valea Soarelui, din cauza zăpezii viscolite. Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat că pentru deblocarea Drumului Judeţean 542 a intervenit un singur utilaj de deszăpezire, dar şi un echipaj de Poliţie.

Potrivit Mediafax, 15 persoane se aflau în microbuz, acestea mergând către locul de muncă, în localitate Amărăşti, judeţul Dolj.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe autostrada A2 București – Constanța a fost reluat pe ambele sensuri, cu precizarea că pe tronsonul kilometric 105 – 144 (între Drajna și Fetești) se circulă controlat, în coloană, autovehiculele fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie.

Din cauza vântului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, rămân închise două tronsoane de drumuri naţionale:

DN3 LEHLIU-GARĂ – CĂLĂRAŞI (în județul Călărași);
DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI (în județul Giurgiu).

Pe DN3, în judeţul Constanţa, între Cobadin şi Ostrov, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În judeţele Giurgiu şi Călăraşi, pe DN41 Daia – Olteniţa, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, din cauza vântului puternic sunt oprite manevrele în porturile de la Marea Neagră, iar navigația pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

Vezi si: Avertisment oficial de vreme rea pentru români