VISE PREMONITORII. Cazuri şocante în care oamenii au văzut viitorul. TRAGEDIA TITANICULUI, descrisă într-un roman cu 22 de ani înainte

Înainte de mari catastrofe sau tragedii, au fost multe persoane care au prezis aceste catastrofe. Cauza a fost visul premonitoriu pe care aceștia l-au avut.

24 feb. 2018, 06:42
VISE PREMONITORII. Cazuri şocante în care oamenii au văzut viitorul. TRAGEDIA TITANICULUI, descrisă într-un roman cu 22 de ani înainte

Visul care se repetă

Anul 1979, Ohio. David Booth are de câteva nopți același vis, scrie efemeride.ro. Se află pe aeroport unde admiră avioanele. Un avion ratează decolarea, iese de pe pistă, după care urmează o explozie puternică, țipete, ambulanțe.

Citeşte şi Semnificaţia viselor. Ce înseamnă când visezi animale

Visul se repetă obsesiv. Booth a ascuns acest coșmar, dar după câteva zile merge la un psihiatru care-l sfătuiește să telefoneze la aeroportul din Cincinnati. Compania American Airlines ia măsuri speciale de securitate, după telefonul lui Booth.

Fatidicul se produce, în 26 mai, pe aeroportul din Chicago. Un avion American Airlines iese de pe pistă, în momentul decolării și 273 de persoane vor fi ucise. După producerea tragediei, coșmarul lui Booth nu s-a mai repetat.

Este dificil să admitem o astfel de situaţie şi totuși ea este reală, consemnată de către autoritățile aeroportului din Cincinnati. Booth a sunat la acest aeroport, dar tragedia s-a produs în Chicago. Avionul din coșmarul lui Booth aparținea companiei American Airlines, situație confirmată de realitate, dar decola din Cincinnati.

Explozia anticipată

Anul 1979, Philadelphia. Helen X, și-a dorit anonimatul, se trezește, dis de dimineață, cu mama ei la ușă. Aceasta locuia la câteva case distanță. O întreabă pe fiica sa, pentru ce a venit la ușa ei și ce voia să-i comunice.

Fiica îi spune că nu a ieșit din casă și că totul este o închipuire. După câteva minute, o explozie puternică s-a produs pe stradă. În imobilul în care locuia bătrâna avusese loc o explozie. Nimeni nu a putut da o explicație față de ceea ce s-a întâmplat. A avut bătrâna o premoniție sau un vis premonitoriu?

Visele sunt uneori premonitorii

Anul 1966, Țara Galilor. Eryl Mai Jones, o fetiță de nouă ani, s-a trezit dimineața și a spus că a avut un vis, în care se ducea la școală, dar școala nu mai era. Două zile mai târziu, școala din Aberfan, un oraș minier, a fost distrusă de prăbușirea unui deal din apropiere. Au murit 139 de copii, printre care și Eryl.

Citeşte şi Semnificaţii ale viselor erotice pentru femei

Alte premoniții

Marea Britanie și SUA au deschis mai multe birouri unde persoanele care au avut vise premonitorii sunt invitate să vină și să le povestească. Californienii sunt îngroziți că un mare cutremur se va produce.

Un alt caz celebru este cel al scriitorului Morgan Robertson. El a scris un roman despre un un vapor, cel mai mare construit vreodată, care se numea Titan.

Romanul a fost publicat în anul 1890. Vaporul în cauză avea 2500 de pasageri, cântărea peste 70000 de tone și avea 24 de bărci de salvare. Titan va pieri în apele Atlanticului, în urma ciocnirii cu un iceberg.

În 14 aprilie 1912, se produce drama Titanicului. Similitudinile sunt tulburătoare. Printre victime a fost și un jurnalist, Stead, care a făcut recenzia cărții lui Robertson.

În anul 1979, fundația Mind Science Fundation, San Antonio, face apel la persoanele cu capacități extrasenzoriale să-i ajute pentru a descoperi unde se va prăbuși capsula Skylab, care scăpase de sub controlul agenției spațiale.

Jeanne Dixon, o celebră clarvăzătoare a precizat cu precizie locul unde se va prăbuși capsula spațială. Tot ea a prezis asasinarea președintelui Kennedy.